DAMIRA GREGORET S MARKOVOG TRGA /

Sastanak koalicije: 'Premijeru Plenkoviću nije do pjesme, priča mu je na 'dugom štapu'

'Ono što mi se čini kao novost... Spomenuo je da u skupini stručnjaka koji bi trebali proučavati sve koeficijente, vidi i predstavnike sindikata'

22.10.2019.
19:04
VOYO logo

Sindikati ne popuštaju, a Vlada ih ignorira. Predstavnici Sindikata i dalje su ustrajni u svojim zahtjevima. Novi krug cirkularnog štrajka za sutra je najavljen u četiri županije - Varaždinskoj, Istarskoj, Koprivničko- križevačkoj i Krapinsko- zagorskoj. 

Najavljen je i sindikalni performans na Markovu trgu u 11 sati. Iz Sindikata poručuju da su još spremni i otvoreni odazvat se na sastanak, ali da Vladu više neće moljakati. Nastavnici u štrajku su ususret sutrašnjem prosvjedu na Markovu trgu zapjevali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što kaže premijer, rekla je naša Damira Gregoret.

"Nije mu do pjesme. Iako nije želio konkretno odgovoriti hoće li sindikalne predstavnike pozvati za zajednički stol, moglo se iščitati da nema takvu namjeru. Lopticu prebacuje na resornog ministra Aladrovića. I ono što uporno ponavlja ponovio je i danas, stavljanje znaka jednakosti između osnovicu koju nudi i koeficijenta za složenost poslova na kojoj sindikati inzistiraju", kazala je RTL-ova reporterka pa nastavila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što mi se čini kao novost... Spomenuo je da u skupini stručnjaka koji bi trebali proučavati sve koeficijente, vidi i predstavnike sindikata. Pitanje je koliko bi to trajalo, koliko je složeno i koliko bi koštalo. Zato je cijela ta priča na "dugom štapu", posebno jer su ove godine predsjednički, a dogodine parlamentarni izbori.

Premijer je naveo i da Vlada ima svoju politiku, kao i ministra koji je trebao riješiti pitanje mirenja, koje nije urodilo plodom. To je vrlo vjerojatno i tema sastanka koalicijskih partnera.

"Teško je za povjerovati da se neće spomenuti štrajk, ali službena tema sastanka su rebalans proračuna i porezna reforma. Pogotovo u svjetlu oštrih kritika koje je premijeru i Vladi uputio koalicijski partner Milan Bandić iz razloga što su u "škarama" načelnici i gradonačelnici. I iako je rekao da inzistira na sastanku, nije se pojavio na njemu", prenosi Damira Gregoret događanja na Markovom trgu.

Na sastanak je stigao i saborski zastupnik te potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, a osvrnuo se prvo na štrajko školskih sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebamo sve probleme rješavati za stolom i razgovarati, i u sklopu s mogućnostima državnog proračuna dijeliti novce koje su nam na raspolaganju", kazao je Brkić, dodavši kako o tome već raspravljaju resorni ministri.

Na pitanje o medijskim navodima kako su on i premijer Plenković "zakopali ratne sjekire",  rekao je: "Ja sam inače Hrvat porijeklom iz Hercegovine, kod nas nije bilo Indijanaca i nismo se igrali sjekirama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo