stručni sukomentator rtl-a / Saračević: 'Prvo poluvrijeme otkrilo je naše brojne slabosti, moramo igrati puno brže'

'Danas smo dobili dokaz da imamo još jednog sjajnog vratara uz Mirka Alilovića koji mora biti bolji', rekao je Saračević

15.1.2016.
22:30
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija na otvaranju je Europskog prvenstva u Poljskoj slavila protiv Bjelorusije 27-21, iako teže no očekivano. Prvo poluvrijeme otkrilo je brojne slabosti naše vrste, no u drugom smo u nekim trenucima izgledali briljantno. Naš stručni sukomentator Zlatko Saračević osvrnuo se na utakmicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko, bodovi su tu i to je ono najbitnije, možemo se okrenuti Norveškoj?

"Tako je to je najbitnije, no činjenica je da je prvo poluvrijeme pokazalo puno slabosti, pogotovo u obrani koja nije bila agresivna. Drugi i peti igrač u obrani nam nisu izlazili duboko na igrače, zbog čega su nam njihovi vanjski igrači zadavali puno problema. U drugom poluvremenu je sve izgledalo puno bolje, primili smo samo šest golova, pokazali smo čvrstoću i sigurnost, i sigurno je da idemo dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći dobitak drugog poluvremena definitivno je Ivan Stevanović, koji je za mnoge bio nepoznanica, ali je sa svoje 33 godine kao debitant odradio fantastičan posao, i bio je jedan od onih koji nam je i donio tu pobjedu?

"Zbog njega mi je posebno drago, to je dečko koji je u Zagrebu već nekoliko godina, koji pokazuje veliku kvalitetu, i sada mu se sve ono što je radio isplatilo. Dobili smo sigurnost da imamo još jednog sjajnog vratara uz Mirka Alilovića koji mora biti bolji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana 5-1 imala je određenih problema?

"Imala je problema u prvom poluvremenu, Mamić je očito još neiskusan za nešto ovako zahtjevno, drugo poluvrijeme za Jakovom Gojunom je to izgledalo puno čvršće kako smo i očekivali, a odličan posao u obrani je odradio i Domagoj Duvnjak, a Karačić je držao napad, tako da smo puno toga dobili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada tek sve kreće, sad imamo utakmicu s Norveškom, to je ipak za razinu bolja reprezentacija, ako ne i za dvije?

"Da, oni su puno kvalitetniji pojedinačno, čvršći su i brži, morat ćemo promijeniti stil, no oni igraju obranu 6-0 što mi možemo probiti, imamo kvalitetne pucače izvana, no moramo igrati puno brže no što smo igrali danas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo