fimi media /

Sanader alla Mamić: tijekom ispitivanja počeo vikati na sutkinju da krivo postavlja pitanja

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prvi svjedok bio je Jerko Rošin koji je kazao kako obitelj Sanader pozna 30 godina

22.11.2017.
11:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je odgođeno suđenje za Fimi mediju jer su, kako je objasnila obrana Ive Sanadera, njegovi odvjetnici zauzeti do 10.30 sati, rasprava je ponovno pokrenuta.

Prvi svjedok bio je Jerko Rošin koji je kazao kako obitelj Sanader pozna 30 godina. Tvrdi kako nije imao nikakva saznanja o crnim fondovima, plaćanjima na ruke ili nešto slično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuo sam za Fimi mediju kad se počelo govoriti u medijima, ali do tad ne. Znao sam da postoji kao agencija, ali ništa puno o tome", kazao je.

Nadodaje da je Sanader uvijek pokazivao interes za umjetnost, ne samo za slikarstvo već i za kiparstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Odgođeno suđenje za Fimi mediju

Image

Odgođeno suđenje za Fimi mediju

"Ne znam od kog je dobivao slike, ali znam da su mu mnogi htjeli dati, ja sam mu jednu poklonio. Ivo je imao nekoliko svojih prijatelja koji su bili podcrtani političari, ja nisam bio s njima na brodu niti s njima ljetovao. Ne mogu o tome svjedočiti, mogu samo reći da je par puta bio sa mnom u Milni na Braču", izjavio je. 

"Poznam Mladena Barišića kao čovjeka iz stranke, mi smo zajedno više puta bili, ali nije mu bio prijatelj kao ja, Bebić i Zubović. Najčešća tema razgovora bio je Hajduk." 

Poriče da je znao tko je bio zadužen za marketing stranke.

Na upit o Sanaderovom stanu u Riječkoj ulici, kazao je da je bio njegov još 1991. godine, a stan u Kozarčevoj da je kupljen 1992. kad je došao u Zagreb. Nakon povratka iz Austrije, Sanader je živio na Mejama gdje je imao veliku kolekciju slika velikih imena u hrvatskom slikarstvu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da se bavio nekretninama kad se vratio iz Austrije i da je surađivao sa Startom", izjavio je.

Rošin je na kraju rekao da se odrekao svojih putnih troškova (što je došao iz Splita i na koje ima pravo) u korist državnog proračuna i Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Rošina na red je došao Mario Zubović koji je odmah kazao da ne zna jesu li Pavošević i Sanader komunicirali. 

"Nemam saznanja o njihovim kontaktima, onda bih i ja bio prisutan", izjavio je. 

Sanader je pritom počeo vikati na sutkinju da je krivo pitala Zubovića te da će "krivo ispasti", a Rošin joj je poručio: 

"Ja ću govoriti ono što moje tijelo i um osjećaju, nemojte mi govoriti što da govorim."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubović također ističe da nije znao za crne fondove, a što se tiče financiranja za lokalne izbore, rekao je da se novac prikupljao od donatora, a prihod je bio i od članarina. Ujedno se drži iste priče kao i Rošin te tvrdi nije ništa čuo o Fimi mediji te da je tek kasnije saznao nešto o tome.

Zubović je, kako je rekao, zajedno sa Sanaderom išao na izložbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznajem ga od početka devedesetih. Tad smo se družili iako ne često, a kako su godine prolazile, počeli smo se sve češće družiti. Bebić, Šeks, kasnije i Biskupić... Posjećivali smo se kod kuće. Sanader je imao veliku zbirku slika u Zagrebu i Splitu, to je bilo 1995., 1996.", prepričao je. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo