SPREMAN SVJEDOČITI / Sakoman otkrio detalje šokantne priče: 'Policajci su na intervenciji šmrkali kokain. S njima bio i član obitelji visokog državnog dužnosnika'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve se, prema njemu, dogodilo posljednjeg dana prošle godine

24.1.2023.
11:14
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Psihijatar Slavko Sakoman gostovao je na N1 gdje je ispričao šokantne detalje policijske intervencije koja se dogodila u Zagrebu, 31. prosinca 2022. godine. Kaže da ih je doznao od obitelji jednog od sudionika te večeri. Sve počinje kada mu se majka liječenog ovisnika požalila da je redovnim testiranjem otkrila da je njezin sin ponovno konzumirao drogu.

Image
'SVE JE POČELO LEGALIZACIJOM TRAVE' /

Sakoman šokirao: 'Znam visoke političare i političarke koji šmrču kokain. Danas nisi faca ako nekome ne ponudiš lajnu'

Image
'SVE JE POČELO LEGALIZACIJOM TRAVE' /

Sakoman šokirao: 'Znam visoke političare i političarke koji šmrču kokain. Danas nisi faca ako nekome ne ponudiš lajnu'

“Mama ga testira, provodi nadzor. Ona je potpuno propala zbog sina. Digla je kredit za vraćanje njegovih dugova…”, ispričao je Sakoman dodajući kako je iz razgovora s majkom i sinom otkrio da je sve započelo kada je netko od susjeda zvao policiju zbog preglasne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ekipa u policijskim odorama je došla u taj stan. Došla su njih trojica. Međutim, ostali su tamo s njima i nastavili se družiti. Jedan policijski službenik, da pridonese zabavi, izvadio je kokain i ponudio društvo te i sam povukao”, rekao je i dodao da su od trojice policijskih službenika dvojica šmrkala kokain, a treći nije.

Bizarna situacija

“Ta gotovo bizarna situacija oslikava nezgodno događanje unutar MUP-a. Bez dobre i kvalitetne policije nema mira, reda i sigurnosti. Policijski posao je izuzetno važan, treba dobru edukaciju”, kazao je i napomenuo kako je siguran da ovo nije izmišljena priča zbog načina na koji je došao do te informacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To se 100 posto dogodilo. Ljudi u mene imaju povjerenja. Nije taj njezin sin balavac. Ima 30 godina i 10-ak godina se bori s tim. Ta informacija je tako mirno rečena, ali s tolikim očajem te žene nakon čega sam razgovarao i sa sinom koji je bio potpuno iskren. Rekao mi je čak da ovo mogu reći, što sam rekao, ali da ne spominjem neke detalje da ne bi na bilo koji način napravio bol ili štetu roditeljima tih mladih policajaca”, kazao je Sakoman.

Na pitanje je li među tim policijskim službenicima bio netko tko je obiteljski povezan s nekim od visokih državnih dužnosnika, Sakoman je odgovorio potvrdno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je nedvojbeno bilo'

“Može se reći, ali ne bih više od toga govorio. Sam sustav može interno između sebe stvar istražiti. Rado bih da taj događaj pomogne i tim mladim ljudima”, izjavio je.

“To je nedvojbeno bilo. Ne bih želio da niti jedna od obitelji tih djelatnika MUP-a pretrpi štetu. Droga je ozbiljan problem, moramo ga rješavati”, istaknuo je Sakoman te poručio da je spreman i svjedočiti nadležnim tijelima ako ga pozovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Meni to nije nikakav problem”, rekao je.

“Ne bih volio da mi netko začepi usta na neki određen način. I toga je bilo. S najvišeg vrha vlasti su mi prijetili likvidacijom. To je bilo 2006. godine. SOA je bila umiješana u cijeli cirkus. Očekujem javnu raspravu pokrenutu od vlasti o pitanju zloupotrebi droga”, zaključio je Sakoman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo