građani oduševljeni / 'Sada je lako ići u Split ili Zagreb': Čiovski most vrijedan više od 200 milijuna kuna ispunio je svrhu

Most Čiovo-kopno sagrađen je kako bi se stalo na kraj nesnosnim gužvama koje su postale zaštitni znak Trogira i okolice

19.7.2018.
20:54
VOYO logo

Poljak Danijel je dan prije otvorenja novog mosta stigao na Čiovo i zapeo u gužvi, no za razliku od domaćih on je rješenje tog problema čekao samo 24 sata. "Velika je razlika zato što je u onaj most u Trogiru bio malen za onakav promet. Sada je lako ići u Split ili Zagreb", priča Danijel. 

Vozeći se preko novog mosta, svi oni koji su desetljećima bili u gužvama, moraju se uštipnuti. Prije samo četiri dana san, a danas java. Pedeset godina se čekao ovaj trenutak, da stari Čiovski most u ovo vrijeme dana ne bude zakrčen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čudno je, nema gužvi. Nema gužvi napokon, ja bih rekao. Hvala Bogu dočekali smo taj most i život je dobio neke druge oblike i evo svi su građani oduševljeni", kazao je Ante Bilić, gradonačelnik Trogira.

"Ja koja živim u Miševcu, dva kilometra odavde, sa motorom sam morala dolazit ovdje po 15 minuta, tako da je sada stvarno olakšanje jer sam tu za dvije minute", kazala je Lucija. Kraći zastoji još su mogući, ali situacija je, složni su građani, neusporedivo bolja nego prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi ljudi s kojima smo danas razgovarali kažu da se osjećaju kao zatvorenik koji je nakon dugo godina izašao iz zatvora i zaista na ovom novom Čiovskom mostu možete osjetiti taj slatki miris slobode. Iako ima pjesmu, novi most još uvijek nema ime pa je netko već istaknuo svoju ideju i predložio da se zove "Vatreni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo