ODLUKA ZET-A / Sad je i službeno: zaboravite na plaćanje javnog prijevoza u Zagrebu mobitelom

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Plaćanje karte za vožnju putem SMS poruka nije u planu, već se kontinuirano radi na modifikaciji elektroničke naplate prijevoza'

15.5.2017.
8:24
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

ZET ne planira vratiti mogućnost plaćanja prijevozne karte mobitelom premda je postajalo sve popularnijom i, prema pisanjima medija, donosilo 200.000 kuna mjesečno u ZET-ovu blagajnu, piše tportal.

Naime, ZET je mogućnost plaćanja prijevoza tramvajima i autobusima mobitelom ukinuo još 1. kolovoza 2013. godine tvrdeći da je bilo previše jednostavno izbjegavati plaćanja u potpunosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmjerno brzo su se pojavile aplikacije koje su lažirale prijevozne karte, što je omogućilo švercerima da često kontrolore čekaju s pripremljenom porukom koja bi im priskrbila digitalnu kartu.

U odgovoru koji je ZET poslao tportalu i koji je vezan uz pitanje hoće li vratit plaćanje karte mobitelom, navode kako "plaćanje karte za vožnju putem SMS poruka nije u planu, već se kontinuirano radi na modifikaciji elektroničke naplate prijevoza, odnosno sustava kojima ZET raspolaže". Ipak, ZET radi na aplikaciji kojom bi se lakše pratilo kretanje ZET-ovih vozila i primale obavijesti o izvanrednim situacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odgovoru ZET-ova odjela za Odnose s javnošću navodi se kako je u pripremi integrirana aplikacija koja će objediniti sve informacije vezane uz usluge Zagrebačkog holdinga, odnosno Podružnice ZET-a namijenjene informiranju korisnika prijevozne usluge, koja bi trebala biti dostupna najkasnije do kraja godine, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo