pod korona pravilima / Saborski zastupnici otišli su na jednomjesečnu stanku. Što su sve radili u ovih pet mjeseci, koliko dana su raspravljali i koliko zakona izglasali

Image
Foto: RTL

Od srpnja je 30 zastupnika preboljelo koronu, 26 ih je bilo u izolaciji

18.12.2020.
20:12
RTL
VOYO logo

Uglavnom pod maskama, iz Sabornice, ali i drugih dvorana pa i online - zasjedao je 10. saziv Hrvatskog sabora. U gotovo pet mjeseci raspravljali su 55 dana, a danas su se raspustili i otišli na jednomjesečnu stanku. Ispratila ih je Damira Gregoret.

Gotovo jednoglasnom podrškom proglašenju Isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu završili su zasjedanje i krenuli na stanku.

“Hvala vam lijepo i još jedanputa svima sretan Božić i Novu godinu”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih pet mjeseci i zastupnici 10. saziva Sabora radili su po koronapravilima. 
Iako su se pravila zaobilazila namjerno ili slučajno. Zasjedali su u Sabornici, ali u pet drugih prostorija, raspravljali i glasali i online. Na kraju uglavnom zadovoljni i vladajući i oporba:

"Mislim da samo unatoč korona krizi i posebnim pravilima uspjeli meritorno razgovarati o svim važnim točkama", kazao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a. 

"Oporba je ispunila svoj zadatak, mi imamo mogućnost govora i govorimo", rekla je Anka Mrak Taritaš (GLAS)/saborska zastupnica.

"S ponosom, kao predsjednik Hrvatskog sabora mogu reći da smo obavili i svoju predstavničku zadaću, kao predstavnici hrvatskog naroda, hrvatskih građana ali i svoju zakonodavnu ulogu”, rekao je Gordan Jandroković(HDZ)/predsjednik Hrvatskog sabora.  
Od srpnja su zasjedali 55 dana u kojima su izglasali 48 zakona, a za riječ su se javljali više od 5 tisuća puta. Neki su vrlo radišni i jako često se javljaju za riječ, neki manje, neke nisam ni jednom čuo a građani i birači će na kraju odlučiti. 

Pogledajte više u prilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo