SA ZIMOM NIJE GOTOVO: / Olujni vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu

Image
Foto: Pixsell, Goran Kovačić

Temperatura je za sredinu veljače visoka, ali poteškoće stvara olujni vjetar i ponegdje oborine, pogotovo snijeg u gorju.

17.2.2016.
9:34
Pixsell, Goran Kovačić
VOYO logo

U prvom dijelu srijede dana još će biti obilnijih oborina većinom kiše, a u gorju susnježice i snijega. Udrugom dijelu dana u većem dijelu zemlje očekuje se prestanak oborina. Sunčana razdoblja bit će česta u Dalmaciji, a od sredine dana i u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na sjevernom Jadranu još će u prvom dijelu dana puhati umjerena i jaka, na udare podno Velebita i olujna bura, u Dalmaciji jako, ponegdje i olujno jugo. Vjetar će od sredine dana slabjeti. Najviša dnevna temperatura između 7 i 12, na Jadranu te u Slavoniji i Baranji između 13 i 19, na jugu moguće i malo viša.

Problemi u prometu

HAK je objavio da je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena samo za osobna vozila. Zbog olujnog vjetra na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimski su uvjeti na većini cesta, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva te državnu cestu DC3 Zdihovo-Rijeka.

Zbog zimskih uvjeta u gorskim predjelima promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje nestabilno

Relativno vjetrovito i toplo bit će i u nastavku tjedna. Tijekom četvrtka bit će umjereno do pretežno oblačno, ujutro na kopnu mjestimice i maglovito. Povremeno će biti kiše, koja ponajprije u gorskim krajevima može biti i obilnija. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjeren, prema otvorenom moru i jak sjeverozapadnjak, na preostalom dijelu umjereno i jako jugo koje će prema kraju dana slabjeti. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 7 na sjeveru do 16 °C na jugu. Najviša dnevna uglavnom između 7 i 13, na istoku moguće i malo viša te od 13 do 18 °C na Jadranu.

Promjenjivo i nestabilno, pogotovo u subotu, zadržat će se i u nastavku tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo