VAŽNA SAVEZNICA / Ruža Tomašić za RTL otkrila zašto je okrenula leđa predsjednici: 'To sam joj jako zamjerila...'

Razjedinjena desnica, baš kao i ljevica, velik su teret prije predsjedničkih izbora

9.6.2019.
22:00
VOYO logo

Rezultati izbora za Europski parlament uzdrmali su hrvatsku političku scenu. Osim u manje stranke, nemir su unijeli i u vladajući HDZ - ondje strahuju da bi se to moglo odraziti i na predsjedničke izbore. 

Desnica koja je za prošli mandat stala na stranu Kolinde Grabar-Kitarović sada joj okreće leđa. Zašto europarlamentarka Ruža Tomašić neće podržati aktualnu predsjednicu na idućim izborima, donosi naša reporterka Ivana Franić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srdačan susret Ruže Tomašić i Kolinde Grabar-Kitarović i potpora uoči predsjedičke kampanje 2014. Nepunih pet godina kasnije Ruža Tomašić i njezina Hrvatska konzervativna stranka promijenili su stav. Pad potpore desno orijentiranih stranaka vidi i analitičar Ivica Relković.

"Potpora desnijeg dijela i stranaka i lista od samog HDZ-a bila je upitna i nakon onog trenutka poistovjećivanja KGK s HDZ-om koji vodi Andrej Plenković", rekao je Relković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašić predsjednici zamjera i Vučićev posjet Hrvatskoj.

"Izašli su mu ususret, dopustili su da i od Plenkovića i od nje radi budale. On je četnikovao, to je četnik u kravati. I onda je udovice Domovinskograta i udovice poginulih branitelja nazvala marginalcima, to sam joj jako zamjerila", kazala je Tomašić, no potvrdila je da bi predsjednicu ipak podržala ako bi joj jedini protukandidat bio Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Neovisni za Hrvatsku poručuju da će se tek najesen izjasniti koga podržavaju. No predsjednica i njima, čini se, nije po volji. A sama Kolinda Grabar-Kitarović kandidaturu još nije istaknula i ne zna se kad će.

Kako god, razjedinjena desnica, baš kao i ljevica, velik su teret prije predsjedničkih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo bi moglo potaknuti i nju da razmišlja o kandidaturi, ali moglo bi potaknuti i HDZ i SDP na razmišljanje što će se dogoditi ako nijedan njihov kandidat ne može u drugom krugu pobijediti", objašnjava Relković.

Dok se službenekandidature još čekaju, već sada je jasno da bi predsjednička kampanja mogla biti iznimno zanimljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo