RUSKI MINISTAR VANJSKIH POSLOVA LAVROV STIŽE U ZAGREB: / 'Hrvatska u Rusiji vidi partnera s kojim treba razgovarati'

Image
Foto: afp

Grlić Radman se sastao i sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom no, kako je rekao,

15.2.2020.
17:23
afp
VOYO logo

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stiže u Zagreb krajem travnja a Hrvatska u Rusiji vidi partnera s kojim treba razgovarati, izjavio je u subotu šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman se s Lavrovom sastao u Muenchenu na marginama konferencije o sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarima je kasnije rekao da su pripremali sastanak u Zagrebu i da su htjeli vidjeti što od njega očekuje jedna i druga strana.

"U interesu nam je vidjeti kako Rusija razmišlja. Stalo nam je do partnerskih odnosa", rekao je šef diplomacije zemlje koja trenutno predsjeda EU-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovarali o proširenju EU

Grlić Radman se sastao i sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom no, kako je rekao, nisu imali vremena razgovarati o graničnom sporu koji odnose dviju država opterećuje još od vremena raspada bivše Jugoslavije.

Po Radmanovim riječima, razgovarali su o proširenju EU-a i o hrvatskom predsjedanju Unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija ustraje na primjeni odluke međunarodne arbitraže koju Hrvatska ne priznaje i umjesto toga nudi bilateralne pregovore o granici.

Sud Europske unije u Luxembourgu se krajem siječnja proglasio nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo