šira lepeza metoda liječenja /

RTL ponovno pomaže djeci: Mališani iz Osijeka imat će novi vid terapije i to na uređenom okolišu

Zapušteni prostor dvorišta zavoda postao je igralište sa sportskim terenima, ali i vanjska učionica, čak i botanički vrt

3.7.2018.
19:06
VOYO logo

Pun pogodak bila je izgradnja igrališta i to u samom centru Osijeka u dvorištu terapijsko rehabilitacijskog centra Zavoda za dječju i adolescentsku psihijatriju. Tridesetoro djece imat će tako novi vid terapije i to na uređenom okolišu, svježem zraku, otvorenom prostoru, prirodi.

"Veliki broj djece koji dolazi kod nas su žrtve bullyinga. Neprihvaćeni u školi. Ovo je mogućnost da se djeca druže, da rade na sebi. Znači, igraju nogomet, igraju košarku. Rad vani. Mogu pisati zadaću vani, mogu raditi sa pedagogom vani", kazala je za RTL doc. dr. Katarina Dodig Čurković, pročelnica Zavoda za dječju psihijatriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječki zavod, prvi je takav u Hrvatskoj koji je odvojio dječju od odrasle psihijatrije. Prvi su shvatili potrebe djece i zasukali rukave. "Zahvaljujući samo inicijativi voditeljice i djelatnika ovoga zavoda uz pomoć upravo udruge RTL pomaže djeci osigurana su sredstva i izvedbeni projekt je učinjen i na kraju smo svjedoci danas jednoga modernoga i lijepog igrališta", kazao je doc. dr. sc. Domagoj Drenjančević iz KBC-a Osijek.

Projekt je vrijedan 105 tisuća kuna, a putem RTL pomaže djeci, prikupilo se 85 tisuća kuna za ovaj mali raj u centru grada, koji nije oduvjek ovako izgledao.  "Na ovome prostoru okoliš je bio jako neuređen, Područje koje je izgledalo kao praktično šuma. Gdje je bilo osim neadekvatnih uvjeta za sam rad, bilo je i opasnih stvari", kazao je Bruno Dernaj, savjetnik u odsjeku za EU fondove. A sada je jedina opasnost koja prijeti, upala mišića od igranja nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo