IZRUČEN NAKON GODINU DANA /

RTL-ova novinarka bila je u avionu s Todorićem: 'Imao je isti tretman kao i ostali putnici'

Todorić je sjedio na kraju aviona, a pratili su ga policajci

7.11.2018.
22:41
VOYO logo


Novinarka RTL-a Nikolina Radić bila je u avionu kojim je u Zagreb doputovao najtraženiji bjegunac hrvatskog pravosuđa – Ivica Todorić. Za RTL Direkt ispričala je kako je izgledao let s Todorićem prema Hrvatskoj.

"Bili smo na Svjetskoj burzi turizma i zezali smo se ovih dana kako bi se moglo poklopiti izručenje Ivice Todorića. Kad me danas urednica nazvala i rekla da će on biti na letu, rekla sam joj: 'Zezaš se'. Naravno, nije se zezala. Kada smo došli na aerodrom u Londonu svi smo krenuli tražiti gdje bi se Todorić mogao nalaziti, mislili smo da će biti u nekoj sigurnosnoj zoni, no kad smo prošli pregled on je sjedio sa svim ostalim putnicima. Nije bio zanimljiv samo novinarima nego svima na letu, svi su ga htjeli fotografirati, nešto pitati. On nije djelovao iznenađeno, nije bio neljubazan. Kad je postala prevelika gužva, došlo je osiguranje i odvelo ga", ispričala je Nikolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njega su pratila četiri policajca, jedan britanski i trojica naših. Svi su pretpostavljali da će on ući zadnji, da će biti na početku poslovne klase, međutim on je prvi ušao u avion, odveli su ga na sam kraj, na zadnje sjedište. Odmah je sagnuo glavu, pokrio se jaknom. Čim bi ga pokušali fotografirati, policajaci bi ga zaklonili tijelima."

Nikolina je kazala da je Todorić imao isti tretman kao i svi ostali putnici. U avionu je i večerao masline i sir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokušavali smo komunicirati i s njim i suprugom. On je šturo odgovarao. Pokušali smo ga pitati kako se osjeća, on je rekao da se dobro osjeća, da je spreman na ono što ga čeka. Bio je ljubazan, ali prilično rezerviran. Supruga je sjedila u prednjem dijelu aviona, u jednom trenu prošla je pokraj novinara, rekla je da će se pokazati da on nije kriv."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo