stand-still aranžman / RTL i Vijesti.hr neslužbeno doznaju: Agrokor dobiva novac za isplatu dobavljača!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sastanak se odvija u ovim trenucima u prostorijama Agrokorove Uprave, a više informacija donosimo uskoro

30.3.2017.
17:02
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

RTL i Vijesti.hr neslužbeno doznaju - Agrokor će svakog trenutka potpisati stand-still aranžman s bankama kojim će dobiti novac da isplati dio duga dobavljačima.

Sastanak se odvija u ovim trenucima u prostorijama Agrokorove Uprave, a više informacija donosimo uskoro!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas se očekuje dogovor banaka, a ubrzo normalizacija kao što je Uprava Agrokora i najavila, odnosno, isplata novca koji dobavljači čekaju. Vjerujem u pozitivan rasplet u kojem je važno da nitko od velikih do najmanjih dobavljača ne bude zapostavljen", rekao je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore i član Nadzornog odbora Podravke.

Podsjetimo, sutra će se na Vladi naći prijedlog zakona o pomoći sistemski važnim kompanijama koje ne mogu otplaćivati svoje dugove, a koji je kolokvijalno nazvan "lex Agrokor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paniku među dobavljačima jučer je izazvala informacija da je Agrokor lažirao svoja financijska izvješća koju su plasirali ruski bankari.

Oko svega toga je održan i hitan sastanak ključnih dobavljača s ruskim bankarima, ali danas se izvršni direktor VTB-a Jurij Solovjev ispravio rekavši da je točan izraz trebao biti "kako je Agrokor tijekom dugog vremena u svojim izvješćima imao 'neregularnosti'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo