prvi posjet Hrvatskoj / RTL Danas otkriva zašto je katarski šeik odlučio produžiti svoj boravak u Dubrovniku

U posjetu su mu se pridružili sinovi, a nigdje ne putuje bez svog liječnika, ali ni bez direktora financija njegove multi milijarderske kompanije Tarek Al Sayedom

25.7.2021.
19:40
VOYO logo

Jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, katarski šeik Faisal bin Qassim Al-Thani  svoj je boravak u Dubrovniku odlučio produžiti.
Poznat kao tajni gospodarski veleposlanik Katara u Hrvatsku je došao poslovno s namjerom da u našu obalu i uloži. Jučer se sastao s dubrovačkim gradonačelnikom, raspitivao se o stabilnosti tržišta, a poslovanje u Hrvatskoj očito ga je ozbiljno zainteresiralo. 

S obzirom na to da mu je ovo prvi posjet Hrvatskoj katarski šeik koristi ga kako bi ispitao situaciju na tržištu prije nego što se upusti u bilo kakvo ulaganje. Zanimalo ga je jesmo li ušli u Schengen, kada uvodimo euro, kako nam se kreću cijene nekretnina... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime u Dubrovnik je stigao privatnim avionom još u petak navečer i trebao je ostati samo tijekom vikenda no boravak u hotelu nadomak povijesne jezgre je produžio.

Tako će Al Thani u Hrvatskoj boraviti oko tjedan dana. U posjetu su mu se pridružili sinovi, kako doznajemo nigdje ne putuje bez svog liječnika, ali ni bez direktora financija njegove multi milijarderske kompanije Tarek Al Sayedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Faisal bin Qassim Al-Thani /

Traži priliku za investiranje? Katarski milijarder koji posjeduje 20 hotela stigao u Dubrovnik, sastaje se s gradonačelnikom

Image
Faisal bin Qassim Al-Thani /

Traži priliku za investiranje? Katarski milijarder koji posjeduje 20 hotela stigao u Dubrovnik, sastaje se s gradonačelnikom

On je kako doznajemo ključan za sve pregovore, a u Hrvatsku bi investirali u turizam. Katarski šeik u svom portfelju već ima više od 20 hotela diljem svijeta, spekulira se da bi jedan mogao otvoriti i na našoj obali.

No za sada je još u izvidnici. Svoj boravak u Hrvatskoj ne bi trebao iskoristiti samo za posjet Dubrovniku, već bi odavde putovao po obali, među destinacijama je svakako Split, ali i ne samo po Hrvatskoj, Al Thai bi trebao posjetiti i tržište Bosne i Hercegovine i isto tako ispitati stanje na tržištu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao velikog ljubitelja povijesti koji ima najveći privatni muzej automobila na svijetu, njegovu ekscelenciju zadivila je i hrvatska povijest, dubrovačka kultura i sve je vjerojatnije kako bi svoj posjet mogao ponoviti i tada sa sobom donijeti i nešto više detalja o investiranju u Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo