Protuzakonito je /

RTL Danas na Festivalu bespravne gradnje! Lončar: 'U jednom šeširu prikupljamo donacije za sljedeću kampanju predsjednika Republike'

Prozvani Stipe Latković nije se pojavio na fesstivalu.

4.7.2021.
18:40
VOYO logo

Festival bespravne gradnje u punom zamahu, a sve je pratila Dragana Eterović.

Kaže kako se prozvani Stipe Latković nije pojavio, no njegov rezort je prazan. Brojni prosvjednici stigli su u Vruje, a veći dio njih se kupao na plaži jer se inače ne mogu baš tako pristupiti plaži, a mještanin Piska Danijel Lončar kaže kako je cilj poručiti da to što se radi je protuzakonito te dodaje: "Upozoriti isto tako na razno razne nepravilnosti druge koje su napravljene i na to da bi vlast trebala početi nešto raditi." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako osim Stipe Latkovića, za situaciju u Vruji drži odgovornim sve razine vlasti: "Počevši od predsjednika Vlade, svih u piramidi vlasti koji bi trebali ovakve stvari sankcionirati i voditi računa da se ne događaju."

Bez obzira na to što su inspekcije dolazile i što su se pisale peticiji, kaže kako se zapravo tuče glavom o zid: "Već 20 godina kako koja inspekcija dođe i donese se rješenje tako se ovdje nastavlja dalje raditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako se festival ipak održava na vlasništvu Republike Hrvatske: "Na terenu kojim upravljaju Hrvatske šume. Nemaju veze sa Stipom Latkovićem. To je isto provjereno i prije prosvjeda, mi smo sasvim legalno na ovome mjestu, ničije vlasništvo ne ugrožavamo praktički."

Image

Mnogi poznati na Festivalu bespravne gradnje: 'Kome smeta hrvacki asvalt?'

Image

Mnogi poznati na Festivalu bespravne gradnje: 'Kome smeta hrvacki asvalt?'

Lončar kaže kako se nije uvrijedio kada je predsjednik Milanović rekao kako svi oni koji ne podržavaju Stipu Latkovića su zapravo paraziti: "To je smiješno. Nazvati nekoga zavidnim parazitima s Lavadure, to su nekakve fraze koje ja ne znam uopće odakle dolaze. Mi znamo radi čega smo tu jer jednostavno znamo zašto prosvjedujemo."

Istaknuo je da prikupljaju donacije za novu predsjedničku kampanju: "U jednom šeširu prikupljamo donacije za sljedeću kampanju predsjednika Republike. Kome treba mi ćemo prikupljati sredstva".

Naglasio je kako ima previše primjera uzurpiranja obale te kako ovo postaje pravilo na cijeloj našoj obali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo