Vlada odlučila / Roditelji zgroženi upitnikom: 'Djecu bi vratili u škole, a ne znaju pod kojim uvjetima. Strašno!'

Image
Foto: PIXSELL/AP Images

Rotitelji učenika nižih razreda trebaju odgovoriti hoće li se njihova djeca vratiti u školu, ali ne znaju pod kojim uvjetima

24.4.2020.
11:01
PIXSELL/AP Images
VOYO logo

Vlada je na sjednici u četvrtak usvojila paket mjera za pokretanje gospodarske i druge djelatnosti u kontekstu epidemije COVID-19 koji će se provoditi u tri faze vodeći računa da se ne ugroze postignuća u borbi protiv virusa.

U trećoj fazi koja kreće od 11. svibnja, omogućit će se rad predškolskih ustanova i razredne nastave od 1. do 4. razreda kao i rad s djecom koja imaju poteškoće u nastavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je kako će ipak "najveći dio učenika završiti školsku godinu putem online nastave" te istaknula kako će roditelji odlučiti o tome hoće li poslati dijete u školu.

Brojni roditelji su ubrzo dobili upitnike na koje trebaju odgvoriti hoće li njihovo dijete dolaziti na nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštovani roditelji,
sukladno preporukama Vlade Republike Hrvatske i planu za ublažavanje mjera uvedenih zbog suzbijanja pandemije koronavirusa, učenicima od 1. do 4. razreda omogućit će se pohađanje redovite nastave i programa produženog boravka od 11.5.2020. g. O načinu izvođenja nastave, organizaciji rada i epidemiološkim mjerama bit ćemo obaviješteni, kada ih nadležna tijela donesu.
Zamoljeni smo od Gradskog ureda za obrazovanje da prikupimo podatke o broju učenika koji će dolaziti u školu.
Molimo vas da na pitanja odgovorite najkasnije do ponedjeljka u 9:00.
Znači trebamo odgovoriti prije no što oni mjere donesu o načinu kako će to funkcionirati?!", 
poruka je koju su dobili roditelji.

Iako se čini kako nadležni čekaju da vide o kojem broju učenika "povratnika" se radi kako bi mogli propisati mjere pod kojima će se održavati nastava i boravak u školi, roditelji su ipak zabrinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Do jučer smo svi bili u ogromnoj opasnosti. Sada bi vraćali djecu u škole, a ne znaju pod kojim uvjetima. Pa tu se radi o najranjivijoj skupini - o djeci koja zaborave držati distancu. Meni je ovo prestrašno tim više što su ta djeca ovu školsku godinu preživjela, a najmanje su za to sve kriva", samo je jedan u nizu sličnih komentara zabrinute majke učenika 3. razreda osnovne škole.

Naime, ministrica je u četvrtak kazala :"Neki nastavnici su i sad u školama i imaju mogućnost zbrinjavanja učenika. Imam sastanak s ravnateljima i kad Stožer i HZJZ daju jasne upute, moći ćemo komentirati koji su uvjeti za odlazak u školu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslali smo upite Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Uredu za obrazovanje grada Zagreba, čije odgovore ćemo objaviti kada ih pošalju.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo