'Tin je prestao disati, počeo je plaviti ' / Roditelji spašavali dijete, pa dobili 10 tisuća kuna kazne: 'Šokirani smo jer nam je Hitna rekla da vozimo brzo'

Image

Kristininom suprugu prijeti novčana kazna od 10 tisuća kuna, kao i oduzimanje vozačke dozvole

12.8.2022.
12:40
VOYO logo

"Držala sam Tina i gledala kako ostaje bez zraka. Bio je ukočen, otvorenih očiju. Što god sam pokušala, nije dolazio k sebi", ispričala je za Bjelovarac Kristina Škrobot, majka osmomjesečnog djeteta, koje je 10. lipnja u popodnevnim satima iz potpuno nepoznatih razloga prestalo disati. Što god je pokušala, dijete nije dolazilo k sebi. "Muž ga je uzeo i iznio iz kuće, a ja sam uzela mobitel da zovem hitnu. To je trajalo oko minute. Dijete je došlo k sebi, mljackao je i pomislili smo da ima nešto u usnoj šupljini, no ipak smo krenuli prema najbližoj hitnoj, u Garešnicu", prepričala je mlada majka, još pod dojmom traume.

Na putu prema hitnoj, dijete je ponovno prestalo disati i Kristina je nazvala 194, no uslijedio je novi šok: vozilo hitne medicinske pomoći je na intervenciji, a zamjenski tim u Garešnici ne postoji. "Rečeno nam je da upalimo sva četiri pokazivača smjera da trubimo i vozimo brzo prema hitnoj u Bjelovaru ili Pakracu. Oni će javiti da je riječ o hitnom slučaju te će vozilo hitne poslati nama u susret. U vožnji je dijete imalo par epizoda, ali zadnja je bila zastrašujuća", prepričava potresena Kristina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulazu u Pakrac Tin je prestao disati, počeo je plaviti i klonuo je. Dežurni liječnik savjetovao im je da stanu i počnu oživljavati dijete. Dijete je počelo dolaziti k sebi, a roditelji su stigli pred pakračku hitnu gdje su ih dočekali doktor i sestre, a ubrzo i glavni doktor. Kristina za medicinsko osoblje ima samo riječi hvale. Nakon obavljene pretrage i otklonjene sumnje na epileptične napadaje, doktori su zaključili da je Tin potpuno zdrav te da je najvjerojatnije bila riječ o previše sline u ustima koja je dovela do zagrcavanja.

Image
STRAVA /

Grozna tragedija na Viru: Na bazenu se utopilo dijete, mališan je imao između tri i četiri godine

Image
STRAVA /

Grozna tragedija na Viru: Na bazenu se utopilo dijete, mališan je imao između tri i četiri godine

Kazna zbog prebrze vožnje

Nekoliko dana nakon ovog događaja, na kućnu adresu obitelji stiže policijska kazna zbog prebrze vožnje. Kristininom suprugu prijeti novčana kazna i oduzimanje vozačke dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno bili smo šokirani jer nam je rečeno da vozimo brzo, a da će služba 194 obavijestiti policiju o čemu se radi. Sve u nevjerici što nam se događa, ručno smo napisali žalbu i objasnili cijeli tijek događaja. Na žalbu je ubrzo stiglo rješenje u kojem piše da je moj suprug kriv te da se kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 10 tisuća kuna i tri mjeseca oduzimanja vozačke dozvole. Ako smo iznos voljni platiti u roku od osam dana tada će kazna iznositi 6.666 kuna. Taj novac trenutačno nemamo jer imamo troje djece, a ukupna primanja, suprugova plaća i moja porodiljna naknada, jedva dosežu 8.200 kuna", kaže Kristina.

Dodaje da još mogu napisati žalbu Prekršajnom sudu u Pakracu - pa će vidjeti hoće li sudac uvažiti sve okolnosti pod kojima su tako brzo vozili. "I je li dispečer na 194, kao što je obećao, obavijestio policiju da je riječ o hitnom slučaju, ne znam", zaključuje Kristina. Jedino što im sada preostaje je svu prikupljenu dokumentaciju liječnika poslati zajedno sa žalbom s nadom da će sud uvažiti njihovo obrazloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo