MEĐU 7 ODABRANIH / Rijeci odobreno 50 milijuna eura iz EU fondova za razvijanje urbanih područja

Image
Foto: Riječan.in

Grad Rijeka među sedam je odabranih gradova u čijem urbanom području će se provoditi ulaganja za razvijanje urbanih područja pomoću 345 milijuna eura iz EU fondova

12.10.2016.
10:50
Riječan.in
VOYO logo

Odluku o odabiru područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) kojom je gradu Rijeci odobreno 50 milijuna eura, zamjeniku gradonačelnika Miroslavu Matešiću uručio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Odabranim gradovima na raspolaganju je 345.351.269,00 eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova za razvoj urbanih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka, Zagreb, Split, Osijek, Zadar, Slavonski Brod i Pula odabrani su na temelju ograničenog Poziva za odabir područja za provedbu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja kojeg je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo u ožujku 2016. godine, a prihvatljivi prijavitelji bili su sedam najvećih urbanih centara u Republici Hrvatskoj, odnosno, gradovi koji imaju više od 50.000 stanovnika u centralnim naseljima.

Više pročitajte na portalu Riječan.IN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo