50. GODINA SURADNJE /

Riječani na jednom od najvećih europskih festivala mora Hanse Sail u Rostocku

Image
Foto: Thinkstock

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice prijateljske suradnje između Rijeke i Hanzeatskog Grada Rostocka, Riječani sudjeluju na jednom od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije Hanse Sailu u Rostocku

11.8.2016.
8:14
Thinkstock
VOYO logo

Grad Rijeka i Grad Rostock započeli su svoju suradnju daleke 1966. godine, u vrijeme kada su se oba grada nalazila u bivšim državama. Nakon 50 godina suradnje tijekom kojih su gradovi surađivali u područjima kulture, poduzetništva i sporta, bilo je logično zaokružiti priču i obilježiti jubilej i putem mora, donose mrežne stranice Grada Rijeke.

Tako su Rostočani posjetili Rijeku u lipnju, kada se ekipa jedriličara iz Rostocka natjecala na Velikoj Fiumanki gdje su osvojili prvo mjesto u svojoj grupi. Također u sklopu Fiumanke, na Gatu Karoline Riječke dvije je večeri zaredom nastupio i rockabilly bend iz Rostocka imena “Crazy Boys”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na uzvratnom susretu u Rostocku, u sklopu zabavnog programa Hanse Saila, tri dana zaredom, od 11. do 13. kolovoza nastupit će riječka klapa “Nevera” te tako promovirati naš grad i tradiciju.

Više pročitajte na portalu Riječan.IN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo