pobuna na markovom trgu / Revoltirani SDP-oci se pokupili iz Sabora: 'HDZ ne želi o temama od kojih se Plenković preznojava'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Vama je sukob interesa imanentan, isto je bilo i za Sanadera, Karamarka, isto je sada i za Plenkovića', poručio je kolegama

18.5.2018.
14:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborska većina odbila je SDP-ov prijedlog da se izmjeni Zakon o sprečavanju sukoba interesa i u krug dužnosnika koje taj zakon obuhvaća uvede i izvanredne povjerenike u sistemski važnim društvima, kao i MOST-ov prijedlog da se osnuje istražno povjerenstva za Agrokor i povjerenstvu omogući nastavak rada. 

Nakon što im je većina uskratila pravo amandmanom, SDP-ovi zastupnici su napustili glasovanje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikada nismo odbili raspravu o amandmanu predlagatelja, ustvrdio je pritom Peđa Grbin (SDP) prozivajući vladajuće da su tako postupili jer ne žele da se raspravlja o sukobu interesa, odnosno da se govori o temama zbog kojih se premijer Andrej Plenković u četvrtak 'preznojavao dok je odgovarao na novinarska pitanja'.

“Vama je sukob interesa imanentan, isto je bilo i za Sanadera, Karamarka, isto je sada i za Plenkovića”, poručio je kolegama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je nakon toga zatražio stanku kako bi se SDP-ovi zastupnici dogovorili hoće li nakon takve odluke većine sudjelovati u glasovanju ili napustiti sabornicu, a odlučili su se za ovo drugo.

Većina je odbila i Mostov prijedlog izmjena odluke o osnutku Istražnog povjerenstva za Agrokor, unatoč apelima Nikole Grmoje da se povjerenstvu omogući nastavak rada kako bi se utvrdila puta istina o nastanku i propadanju Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna tema na današnjoj sjednici bila je rasprava o prijedlogu Mostova zastupnika Mire Bulja da se uvede potpuna zabrana uzgoja, uvoza i stavljanja na tržište genetski modificiranih organizama (GMO) na cijeloj državi, uz ograničenu mogućnost korištenja u medicinske svrhe. Sabor je raspravljao i o prijedlogu Ivana Lovrinovića i Kluba HSS-a da se izmjeni Zakon o šumama, te glasovati o ovaj tjedan odrađenim aktima. Više pročitajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo