POSLOVI REVIZIJE /

Revizorsku kuću koju koristi izvanredna uprava Agrokora angažirao i Todorić

Image
Foto: Pixsell

'Činjenice su da je i prijašnja uprava Agrokora imala namjeru angažirati PwC za poslove revizije financijskih izvješća'

2.10.2017.
17:00
Pixsell
VOYO logo

Ivica Todorić je nekoliko dana prije aktiviranja lex Agrokora za poslove revizije angažirao revizorsku kuću PricewaterhouseCoopers (PwC), a usluge ove revizorske kuće sada koristi i izvanredna uprava Agrokor. 

 Iz koncerna su nam potrvrdili da jer Todorić potpisao ugovor s PwC-om, ali da ti ugovori nisu konzumirani te da PwC za vrijeme bivše uprave nije savjetovao Agrokor. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Činjenice su da je i prijašnja uprava Agrokora imala namjeru angažirati PwC za poslove revizije financijskih izvješća, ali PwC poslove revizije za Agrokor prema saznanjima izvanredne uprave nikada prije izvanredne uprave na kraju nije bio radio.

Bivša uprava je u jeku krize poslovanja Agrokora bila potpisala s PwCom ugovor o poslovima revizija, prvo 31.3.2017. a zatim 4.4.2017. za zakonsku reviziju. Također, 17.3.2017. je PwC s bivšom upravom bio potpisao ugovor o računovodstvenom savjetovanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvanredna uprava ima pisanu potvrdu PwCa da niti jedan od ovih ugovora nije konzumiran, odnosno da PwC za vrijeme bivše uprave po ugovoru od 17.3. nije savjetovao Agrokor niti su po ugovorima od 31.3. i 4.4. započeli obavljati poslove revizije,  jer je ubrzo nakon potpisa ugovora započeo postupak izvanredne uprave. 

Izvanredna uprava je sa PwCom potpisala ugovor 2.5. kojim je PwC angažiran na poslovima zakonske revizije koje sada privodi kraju. Izvanredna uprava je također s prijašnjim revizorima kompanije, revizorskom kućom Baker Tilly, koja je imala važeći ugovor za reviziju 2016. godine, isti raskinula”, stoji u odgovoru Agrokora. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo