HOROR KRAJ ĐAKOVA /

Reporter RTL-a razgovarao je s gospodinom koji je snimio stravične scene nebrige o životinjama u mjestu Budrovci

Image
Foto: Facebook / Vladimir Moskalj

Upozoravam da bi vas snimke koje ćemo emitirati mogle uznemiriti jer nisu za one slabijeg srce, Naime, prikazuju surovo uginule životinje u zimskim uvjetima

2.3.2018.
21:36
Facebook / Vladimir Moskalj
VOYO logo

Stravične scene iz Budrovaca kraj Đakova. U Agoniji i hladnoći uginuli magarci I svinje. Susjed Vladimir Boskalj kada je vidio uznemirujući prizor, snimio ga je mobitelom I pozvao veterinarske inspekcije. “Uz ovo, baš je bio naslonjen na tu drvenu zgradu. A taj jedan magarac je pored njega bio je ležao dolje i kažem, taj prvi trenutak kad sam vidjeo, mahao je nogom i ušima još”, prepričava Boskalj.

Uz uginule životinje, bilo je još jedva živih živih. Pa su zabrinuti mještani odmah zvali udruge koje brinu o životinjama. “Nadam se da će se, ako to već do sada dogodilo, sada kada postoji pritisak javnosti nešto i promijeniti da će inspekcija odraditi posao”, kazao je Hrvoje Harač iz Udruge “POBJEDE” za zaštitu i promicanje prava životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veterinarska inspekcija izašla je na teren, ali od njih se još ništa ne može doznati. Danas u štalici životinja nema, no ima nove dimenzije cijele priče. Vlasnik neuglednog prostora gdje su životinje preminule je – političar. 

Bio je  vijećnik prošlog saziva skupštine Osječko-Baranjske županije, glasove je u Đakovu dobio kao Laburist a zatim prešao u HSS. Ova Barakica ne izgleda kao OPG za EKO uzgoj crnih svinja, no liči na mogući paravan za dobivanje poticaja. Vlasnik je otišao u Irsku, a brigu o životnjama ostavio sinu koji se prijeti zabrinutim susjedima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sinoć sam imao jedan verbalni susret sa sinom od vlasnika i on je tvrdio da je svaki dan dolazio i hranio. Međutim, da je dolazio i hranio recimo u srijedu naveče pa bi vidio  da sa tom životijom nije nešto u redu pa bi trebao nešto poduzeti. E sad je mene okrivio zašto sam ja to snimao", prepričava Boskalj.

Magarci su bili toliko gladni da su oglodali koru s drveća, a prijetnje i ovakvo postupanje prema životnjama ima i zakonske posljedice. “Moguće su i kazne zatvora od jedne godine  za one koji muče i ubijaju životinje”, tvrdi Harač.

A kazneno dijelo mučenja životinja, kao i moguće krivo predstavljanje podataka za dobivanje poticaja je i krajnji alarm da se probude državne institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo