JASNO I GLASNO / Rekonstrukciju Vlade komentirao i SDP: 'Jedino ispravno rješenje bili bi novi izbori!'

'Ova Vlada i parlamentarna većina nemaju veze s onime za što su građani glasovali u rujnu 2016.'

17.7.2019.
18:50
VOYO logo

Sastalo se Predsjedništvo SDP-a kako bi se dogovorili koji su im daljnji koraci. Predsjedništvo stranke prihvatilo je Antikorupcijsku deklaraciju koju će javnosti predstaviti sutra (u četvrtak), a važan dio SDP-ove borbe protiv korupcije svakako je i smjena ministara opterećenih aferama.

Naravno, iz najjače oporbene stranke komentirali su sve događaje vezane uz rekonstrukciju Vlade. Za RTL Danas situaciju je posebno komentirao nekadašnji ministar uprave Arsen Bauk, danas šef saborskog Kluba SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo prvo vidjeti što će se dogoditi, ali ono što mogu reći jest da ova Vlada i parlamentarna većina nemaju veze s onime za što su građani glasovali u rujnu 2016. Jedino pošteno i politički ispravnorješenje bili bi novi izbori, da građani dobiju priliku glasovanjem se izjasniti o tome što misle o Vladi", kazao je Bauk pa nastavio:

"Vidjeli smo sve u sazivu ovog Sabora - od prelaska cijele jedne stranke, od isključenja i traženja tajnice da se potpiše razješenje četiri Mostova ministra, do žetončića, svađe u koaliciji... Od slogana premijera Plenkovića "Vjerodostojno" ostalo je samo "Nedostojno". Koalicijski partneri i ne znaju što se sprema na sastanku i očito imamo ozbiljnu krizu u državi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na rezultat sastanka o rekonstrukciji Vlade, oporba će nastaviti upozoravati na brojne probleme koje vidi.

"Mi smo prošli petak definirali za koje ministre smatramo da više ne trebaju obnašati svoju dužnost jer su, po našem mišljenju, narušavali svoju osobnu vjerodostojnost, svoju političku vjerodostojnost, vjerodostojnost obavljanja dužnosti..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, neslužbeno se doznaje da ministri Tolušić, Murganić, Kujundžić i Žalac odlaze, a Goran Marić je otišao sam.

"Ako naši zahtjevi budu usvojeni, to znači da smo prepoznali što je najveći problem u Hrvatskoj u ovom trenutku. Imamo još neriješenih pitanja: neovisnost Povjerenstva za sukob interesa, premijerov osobnipritisak na predsjednicu Povjerenstva... To sve ostaje i nakon rekonstrukcije, a kad vidimo kakva je, moći ćemo detajnije komentirati situaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo