REINER O SRAMOTI S KVORUMOM, A KOSOR MU ODVRATILA: / 'Zašto nije prigovarao Karamarku zbog toga?'

Image

Predsjednik Sabora Željko Reiner večeras je u Dnevniku Nove TV komentirao neuspjelo okupljanje kvoruma u Saboru, koji je nakon tri tjedna postignut tek danas, kao i aferu Konzultantica.

18.5.2016.
20:42
VOYO logo

Situacija je za Reinerova stranačkog kolegu i potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka prilično neugodna, jer je zbog sumnjivih poslovnih odnosa njegove supruge Ane Karamarko s Josipom Petrovićem, savjetnikom mađarskog MOL-a, danas Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa otvorilo postupak. Sve o toj aferi možete pročitati OVDJE.

'Nepostojanje kvoruma pokazuje jednu neodgovornost'

Na tvrdnju novinara da okupljanje kvoruma tek u četvrtom tjednu zasjedanja Sabora i nije baš za čestitke, Reiner je rekao kako se slaže da to nije dobro te da se ne smije ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko puta se dogodilo da nije bilo kvoruma ni na odborima, što isto nije dobro, jer se ne može donijeti zaključak. To pokazuje jednu neodgovornost", poručio je Reiner.

Upitan postaje li afera Ina-MOL politički teret, odgovorio je da ne bi to rekao. "To je jedan dio pritiska na samu osobu, Tomislava Karamarka", kaže Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegove se tvrdnje na Twitteru osvrnula bivša premijerka Jadranka Kosor, bocnuvši u svom prepoznatljivom stilu: "Neprihvatljivo je da zastupnici ne dolaze na glasanje i posao, misli Željko R. kod Bage. A zašto to nije govorio 4 godine šefu svome jedinom?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadašnji potpredsjednik Vlade, naime, nije baš revno dolazio na posao u vrijeme kad je bio saborski zastupnik HDZ-a, pa je tako Novi list 2014. godine pisao kako je (do srpnja 2014.) Karamarko od 116 dana koliko ih je trebao odraditi, u Saboru bio tek - 16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo