'INTENZIVNO RADIMO NA MJERAMA' / Redukcija struje i plina neće biti? Butković: 'Činjenica je da postoje problemi u proizvodnji struje'

Butković je upozorio da nikakvih zlouporaba ne smije biti pri prelasku na euro, iako je, kako kaže, činjenica da ima 'lova u mutnom'

24.8.2022.
12:45
VOYO logo

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković govorio je danas o donošenju mjera za gospodarstvo i poduzetnike zbog naglog rasta cijena energenata, pri čemu je ustvrdio da neće biti redukcija struje i plina.

"Radimo na mjerama intenzivno. Do kraja tjedna imat ćemo radni prijedlog svih mjera za gospodarstvo, poduzetnike i socijalno ugrožene… Kroz desetak dana izaći ćemo s konkretnim mjerama. Redukcija struje i plina neće biti. HEP o tome vodi računa. Činjenica je da postoje problemi u proizvodnji struje, ali redukcija neće biti", rekao je Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVO JE BILO TEŠKO ZA GLEDATI /

Novi ministar financija Primorac podilazio premijeru, pa mu Plenković dobacio: 'Vi ćete dugo biti ministar'

Image
OVO JE BILO TEŠKO ZA GLEDATI /

Novi ministar financija Primorac podilazio premijeru, pa mu Plenković dobacio: 'Vi ćete dugo biti ministar'

'Lov u mutnom'

Butković je upozorio da nikakvih zlouporaba ne smije biti pri prelasku na euro, iako je, kako kaže, činjenica da ima "lova u mutnom" pri cijenama goriva.

"Pratit ćemo situaciju na samom terenu i uz sve službe koje država ima na raspolaganju, nećemo dopustiti da dođe do zlouporaba i stvori se udar na građane", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakon o pomorskom dobru

Pokret otoka je ustvrdio da Zakon o pomorskom dobru dovodi u pitanje javnu uporabu pomorskog dobra. Butković kaže da mu nije namjera polemizirati.

Taj zakon je izašao iz radne skupine, a nismo imali niti javno savjetovanje oko njega. Zakon moramo usvojiti zbog NPO-a. Tu su svi stručnjaci pomorskog prava, županije, gradovi… Razumio sam što govori Pokret otoka, a očekivali smo i više reakcija. Bit će tu još dosta stvari o kojima ćemo raspraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikakve zlouporabe pomorskog dobra neće biti, nikakve privatizacije niti intencije da bi do toga moglo doći. Ne možemo dopustiti da kažemo kako ćemo u nekom brodogradilištu dopustiti nesmetanu uporabu pomorskog dobra. Nismo imali namjeru zatvoriti plaže, već smo išli u pravcu da lokalnoj samoupravi damo mogućnost da na svom području, kroz plan upravljanja pomorskim dobrom, odrede namjenu pojedinih plaža", rekao je Oleg Butković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo