ne zna ništa o ničemu / Reakcije pročelnice o USKOK-ovoj optužnici: 'Pa za kaj? Nemam komentara!'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog ilegalnih izmjena prostorno-planske dokumentacije i povećanja vrijednosti zemljišta kojima je privatnim tvrtkama navodno pribavljena korist veća od 68 milijuna kuna, Uskok je podignuo optužnicu protiv osmero osoba

11.6.2015.
15:20
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Pročelnica Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadranka Veselić Bruvo rekla je u četvrtak kako ne zna ništa o optužnici koju je protiv nje te još pet aktualnih i bivših gradskih dužnosnika podigao Uskok, tereteći ih za ilegalne izmjene gradske prostorno-planske dokumentacije u korist privatnih tvrtki.

"Pa za kaj? Nemam komentara, ne znam ništa", rekla je Veselić Bruvo za Hinu u pauzi sjednice Gradske skupštine. Rekla je da ne zna ništa o onome što joj Uskok stavlja ne teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šteta od 68 milijuna kuna /

USKOK podignuo optužnicu protiv Bandićevih suradnika zbog izmjena GUP-a

Image
šteta od 68 milijuna kuna /

USKOK podignuo optužnicu protiv Bandićevih suradnika zbog izmjena GUP-a

Zbog ilegalnih izmjena prostorno-planske dokumentacije i povećanja vrijednosti zemljišta kojima je privatnim tvrtkama navodno pribavljena korist veća od 68 milijuna kuna, Uskok je podignuo optužnicu protiv osmero osoba, od kojih je šestero obnašalo ili još uvijek obnaša važne funkcije u Zagrebu. Riječ je o bliskim suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Zbog zlouporaba položaja i ovlasti, poticanja na nezakonitosti te krivotvorenja isprava optuženi su Željko Horvat, Davor Jelavić, Jadranka Veselić Bruvo, Ivica Fanjek, Vidoje Bulum i Greta Augustinović Pavičić, a uz njih su optuženi investitor i odgovorna osoba u trgovačkim društvima kojima je protuzakonito pribavljena korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskok šestero gradskih dužnosnika tereti da su od lipnja 2006. do 8. svibnja 2009. pogodovali raznim investitorima, fizičkim i pravnim osobama tako što su radi povećanja vrijednosti zemljišta nezakonitim i neovlaštenim izmjenama prostorno-planske dokumentacije kroz navodne ispravke poduzimali međusobno povezane radnje u dogovoru s investitorima.

Sumnjičih ih se da su u najmanje 43 slučaja nezakonito i neovlašteno izmijenili i dopunili prostorno-plansku dokumentaciju, odnosno nezakonitom provedbom izmjena i dopuna prostorno-planskih parametara izgradnje pogodovali raznim investitorima povećanjem mogućnosti gradnje i prenamjenom zemljišta, čime su im pribavili znatnu imovinsku korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo