'Pecanje se nastavlja' / Reakcije na najavu Karamarkove ostavke: 'Rasplet je počeo. Vežite se, polijećemo'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kosor je na Twitteru kratko poručila: 'Pecanje se nastavlja', a HNS-ovac na FB-u 'Rasplet je počeo. Vežite se, polijećemo'

15.6.2016.
8:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon sinoćnje najave da će predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas podnijeti ostavku na mjestu potpredsjednika vlade, neki od političara komentirali su tu najavu na društvenim mrežama. Najglasnij među njima svakako su bili bivša HDZ-ovka Jadranka Kosor i HNS-ovac Goran Beus Richembergh.

Kosor je na Twitteru kratko poručila: 'Pecanje se nastavlja', a HNS-ovac na FB-u 'Rasplet je počeo. Vežite se, polijećemo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komunikacijska stručnjakinja Aleksandra Kolarić na Twitteru se zapitala:

"Je li netko javio ekipi u HDZ da ostavkom TK za njih nestaje smisao rušenja Premijera? Osim ako ideja nije da TK vlada novom vladom iz sjene."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas odluka Povjerenstva je li Karamarko u sukobu interesa i njegova ostavka na mjesto u Vladi

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas će na javnoj sjednici odlučiti je li prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa svoje supruge i svoga prijatelja, savjetnika mađarske naftne tvrtke MOL, Josipa Petrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povjerenstvo je, naime, 18. svibnja pokrenulo postupak kako bi utvrdilo nalazi li se Karamarko u sukobu interesa zbog toga što je tvrtka njegove supruge „Drimia“ dvije godine imala ugovor s Petrovićevom tvrtkom „Peritus savjetovanja“.

Karamarko vrhu HDZ-a najavio da podnosi ostavku na mjesto prvog potpredsjednika u Vladi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko će u srijedu će podnijeti ostavku na tu dužnost neovisno o odluci Povjerenstva  za odlučivanje o sukobu interesa, doznaje se u utorak navečer iz stranaka Domoljubne koalicije, a u HDZ-u se za sada nije mogla dobiti potvrda te informacije.

Karamarko je rekao da je podnošenje njegove ostavke dio strategije Domoljubne koalicije, te da ostavku daje s nadom da će sutrašnje mišljenje Povjerenstva  za odlučivanje o sukobu interesa biti da on nije u sukobu interesa. Također je rekao kako time želi pokazati da ne želi biti teret budućoj hrvatskoj vladi, rekao je Hini jedan od sudionika današnjeg sastanka Domoljubne kolicije, koji je želio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo