RAZOTKRIVEN TAJNI KARAMARKOV PLAN: / Netko izaziva svađu predsjednice i HDZ-a i tako bivšem šefu stranke otvara put na Pantovčak?

Image
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Jedan dio HDZ-ovaca pak smatra kako Tomislav Karamarko zapravo priprema kandidaturu za predsjednika Republike

3.12.2018.
18:41
Grgur Zucko/PIXSELL
VOYO logo

Javnost je prije nekoliko dana iznenadio Facebook status bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka u kojem je komentirao nedavni proglas zastupnika nacionalnih manjina kao i istupe SDP-ovih zastupnika, Peđe Grbina i Saše Đujića, a prema neslužbenim informacijama Novog lista, bivši predsjednik HDZ-a razmišlja da se vrati u politiku.

Image
KARAMARKO O ISKAZU KOJI JE UZDRMAO VRH DRŽAVE: /

'Zašto savjetnik predsjednice cijelo vrijeme šuti?'

Image
KARAMARKO O ISKAZU KOJI JE UZDRMAO VRH DRŽAVE: /

'Zašto savjetnik predsjednice cijelo vrijeme šuti?'

Kandidatura za predsjednika?

Kako neslužbeno doznaje Novi list, Karamarko još nije odlučio hoće li se politički reaktivirati, ali o tome razmišlja i razgovara s ljudima. Ako se vrati u politiku, uvjeravaju njihovi sugovornici, to će neće biti u okviru HDZ-a, nego će formirati novu političku opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan dio HDZ-ovaca pak smatra kako Karamarko ustvari priprema kandidaturu za predsjednika Republike i kako bi mu u tome trebao pomoći Mate Radeljić, savjetnik za unutarnju politiku Kolinde Grabar-Kitarović kojeg mnogi smatraju glavnim krivcem za napetosti između Pantovčaka i Banskih dvora dok neki to smatraju prenategnutom mogućnošću, piše Novi list.

Radeljić, kojeg u HDZ-u smatraju glavnim remetilačkim faktorom u odnosima Pantovčaka i Banskih dvora, navodno, u dosluhu s Karamarkom, savjetuje predsjednicu Republike da se sukobljava s Vladom Andreja Plenkovićem s namjerom da nju toliko posvađa s HDZ-om da joj ta stranka uskrati podršku u pokušaju osvajanja drugog mandata. Takav bi razvoj situacije, navodi Novi list, Karamarko iskoristio za vlastitu predsjedničku kandidaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja sam kriv za sve'

Podsjećamo, prije nekoliko dana Tomislav Karamarko objavio je status na Facebooku naslovljen 'Ja sam kriv za sve' nakon saborske rasprave o interpelaciji o ustaškom pozdravu "Za dom spremni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo