tko je sakrio spis? /

Razgovarali smo sa svjedokom u slučaju Brkić: 'Nastojim to zaboraviti'

'Nanesena mi je velika sramota kao da sam ja neki, šta ja znam, kriminalac', kazao nam je svjedok

5.10.2018.
18:37
VOYO logo

Zbog nestalog spisa, ali i Brkićeva iskaza istražiteljima - traži se krivac u Državnom odvjetništvu. Državno odvjetništvo pokrenulo je unutarnji nadzor u potrazi za nestalim spisom koji Milijana Brkića tereti da je 2011. dojavio skupini kriminalaca i prostitutki da ih prisluškuje policija. 

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pokušava rekonstruirati sporni spis, zbog čega je pozvao i samog Brkića da mu se javi, tvrdeći da njegov iskaz - nemaju.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima pristiglim sa županijskog suda, tada su ispitana dva svjedoka od kojih nijedan nije spomenuo ime Milijana Brkića.

Svjedok iz slučaja Brkić za RTL Danas: 'Nije mi rekao da se sprema akcija'

"Ja se ne mogu uopće toga sjetiti. Nastojim to zaboraviti, jer mi je nanesena velika sramota kao da sam ja neki, šta ja znam, kriminalac lijevo-desno. Ja se ne sjećam. Želio sam to zaboraviti i nastojim to zaboraviti i sad mi je vrlo neugodno jer se nakon sedam i pol godina to opet otvara. Ako me pozovu, ja ću svoju izjavu dati", kazao nam je jedan od svjedoka N.N.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A oko Milijana Brkića?

Oko Milijana Brkića ja ga poznajem iz specijalne policije jer sam tamo bio doktor i to je sve. 

Znači tad vam ništa nije dojavio da se sprema akcija?

Meni sigurno nije ništa rekao. Jer da mi je rekao, sigurno u tome ne bih bio, jer bih znao unaprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sva ispitivanja sa suda 2011., objasnio je za RTL Ivan Turudić - dostavljena su tužiteljstvu na odluku. 

"Odluka je mogla biti hoće li nastaviti postupak, hoće li otvoriti istragu. Mislim da nisu ni mogli otvoriti istragu,. mislim da to nisu mogli jer se za to istraga ne vodi iloi će odustati od postupka", kaže predsjednik zagrebačkog županijskog suda Ivan Turudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, što je tužiteljstvo tada odlučilo, papira nema. Baš kao ni iskaza Milijana Brkića koji je kazao da je svoj iskaz dao tada, iako ni o čemu od toga - Općinsko državno odvjetništvo nikog nije izvijestilo, kaže Jelenić koji ga poziva da sve objasni i da iskaz o svojoj ulozi u toj aferi.

"Utvrđeno da nikad općinsko državno odvjetništvo o postojanju takvog predmeta nije ta dva sebi nadređena odvjetništva izvijestila", rekao je jučer glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

"Ovo je skandal"

Što se dogodilo sa spisom u kojemu nedostaju ključni podaci, nikome više nije jasno. 

"Kada govorimo o gubitku spisa, onda je to još veći skandal, zato što se radi o tijelu koje ima posebnu važnost u republici Hrvatskoj. Gledajte sutra prekosutra netko može tražiti neke podatke o svoim predmetu što se njega tiče, a oni će reći, izgubili smo to u preseljenju". ističe član Odbora za pravosuđe Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok spisa nema, obavljaju se razgovori s tužiteljima koji su imali konkretna saznanja, kako bi se utvrdilo je li riječ o šlamperaju ili o kaznenoj odgovornosti. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo