Razboljeti se u drugoj polovici mjeseca moglo bi biti itekako opasno

Nezadovoljni liječnici odlaze iz zemlje, a liste čekanja rastu unedogled. Opsežna reforma sustava jednostavno se ne može više odgađati.

3.7.2014.
8:45
VOYO logo

U hrvatskom zdravstvu novca nema pa se štedi i na onome na čemu se ne bi trebalo. Razboljeti se u drugoj polovici mjeseca moglo bi, prema informacijama od samih liječnika, biti itekako opasno, piše Dnevnik.hr.

Nezadovoljni liječnici odlaze iz zemlje, a liste čekanja rastu unedogled. Opsežna reforma sustava jednostavno se ne može više odgađati. O masterplanu bi Vlada mogla raspravljati već u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manja kvaliteta pružene usluge

Da dalje ovako više ne možemo, odavno je jasno. "Sustav koji počiva na tome da se štedi na nekim osnovnim sredstvima za rad je osuđen na to da je kvaliteta pružene usluge manja", kaže Trpimir Goluža, predsjednik HUBOL-a.

"Do druge polovine mjeseca ispucaju se ti bolnički limiti. Nedostaje bipolarnih elektroda, nedostaje endoproteze kukova, koljena i u svakom slučaju to je jedan od uzroka što se povećavaju liste čekanja", objašnjava Goluža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostatci sustava

"Naš novi ministar je obznanio kada je preuzeo ovu novu funkciju da će upravo krenuti sa pacijentima, mi se tome iskreno nadamo", poručuje Đula Rušinović Sunara iz Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Nedostatke sustava, barem prema riječima pacijenata, trude se nadomjestiti požrtvovni liječnici, sestre i ostali zdravstveni radnici. No, i ti požrtvovni liječnici imaju svoje granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/razboljeti-se-u-drugoj-polovici-mjeseca-moglo-bi-biti-itekako-opasno---342543.html

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo