Ravnatelj škole snimao međunožja i grudi curica

Općinski sud u Bjelovaru proglasio je krivim bivšeg nastavnika zbog čak pet kaznenih djela usko vezanih uz pedofiliju.

7.3.2011.
13:01
VOYO logo

Sud je bivšeg nastavnika, ujedno i ravnatelja u jednoj osnovnoj školi, proglasio krivim jer je tijekom 2008. godine iskoristio svoj položaj te neovlašteno i tajno fotografirao svoje učenice za vrijeme nastave. Bivši nastavnik je učenicama bez njihova znanja fotografirao grudi, stražnjice i međunožja, a fotografije je spremao u svoj laptop, piše Bjelovarski list.

Osim za neovlašteno fotografiranje, Općinsko državno odvjetništvo bivšeg je nastavnika teretilo i za nedozvoljenu uporabu autorskog djela, no tih je optužbi oslobođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pri odluci o vrsti i visini kazne, stoji u obrazloženju presude, sud mu je u obzir uzeo olakotne okolnosti.

"Osoba do sada nije kazneno ni prekršajno osuđivana, otac je dvoje djece, od kojih jedno još uvijek uzdržava. Nezaposlen je i ima zdravstvenih problema, a brine i o nekim članovima svoje obitelji", piše u obrazloženju sudske odluke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, pohotni nastavnik učenice je fotografirao tijekom praktične nastave tehničke kulture. Kako bi učenicama opravdao fotografiranje u razredu, rekao im je da u obrazovne svrhe mora snimati nastavni proces, no zapravo je fokusirao njihove intimne dijelove tijela.

Zanimljivo je da se na sudu nastavnik branio kako je fotografiranjem samo želio sačuvati trag svog rada, da mu je nastavni proces bio na prvom mjestu i da je samo bilježio inovacije, ideje i rad na nastavi. Cijeli sudski postupak ipak je proveden u tajnosti, zbog zaštite identiteta maloljetnih učenica, piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102070897006 arti-201102230002006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo