RADNO SVAKI DAN / Ravnatelj škole koja ne štrajka: 'Zahvalan sam. Bilo bi komplicirano s učenicima koji putuju'

U Klisu svi nastavnici rade i tristotinjak učenika osnovne škole redovito ima nastavu

21.11.2019.
15:50
VOYO logo

Većina roditelja ovih dana brine gdje će s djecom dok traje štrajk, a brinut će se, čini se, i nadalje. Rijetki su roditelji koje je štrajk zaobišao. No ima ih, u osnovnoj školi Petra Kružića iz Klisa u kojoj tristotinjak učenika redovito ima nastavu, jer ondje ne štrajka gotovo nitko.

Većina nastavnika nije štrajkala nijedan dan

Učenici u Klisu štrajk nisu osjetili. Većina njihovih nastavnika nije štrajkala nijedan dan, osim sindikalne povjerenice. Ipak, nitko od 46 zaposlenih u školi ne želi javno govoriti osim ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam zahvalan učiteljima što su donijeli takvu odluku da se neće priključiti štrajku zbog organizacije same nastave i rada bi bilo komplicirano s tolikim brojem putnika organizirati prihvat djece'', izjavio je Neven Tešija, ravnatelj Osnovne škole Petra Kružića.

Od 293 učenika, njih 219 putuje iz obližnjih mjesta, a roditelji imaju brigu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Meni to odgovara, jer mi dijete neće puno gubiti. Isto tako ih razumijem, jer u današnje vrijeme ja s djecom ne bih radila ni za puno veće novce'', rekla je Anita Radić iz Klisa.

Ali dok je većina škola u štrajku, kliški prosvjetari složno rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Vjerovatno su razočarani organizacijom štrajka''

''Vjerojatno je to ravnateljeva volja, jer nije sigurno samovolja nastavnika. Verojatno ravnatelj tu vodi, imaju li pravo ne bi vam znao reći'', komentirao je Ivan Tijardović iz Naklice.

No ravnatelj škole odbacuje primjedbu da je riječ o bilo kakvom pritisku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ovo je odluka samih učitelja. Sudjelovali su u svim dosadašnjim štrajkovima, ništa se nije promijenilo. Vjerojatno su razočarani samim postupkom vođenja i organizacijom štrajka, zato se nisu htjeli priključiti'', rekao je Tešija.

O razlozima nastavnika može se tek nagađati, ali djeca iz kliške škole sigurno neće morati nadoknaditi nastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo