KRIZA VLADE? / Sjednica bez HNS-ovih ministara, Plenković šuti, a Kuščević odgovorio novinarima do kada ostaje ministar

Image
Foto: PIXSELL, Patrik Macek

Na jutarnju sjednicu Vlade nije došao nitko od HNS-ovih ministara

4.7.2019.
8:22
PIXSELL, Patrik Macek
VOYO logo

HNS-ovi ministri nisu došli na sjednicu Vlade koja je počela u 8 sati, piše Večernji list. Na redu je donošenje odluke o davanju ovlasti ministru financija za potpisivanje Pisma namjere za pristupanje tečajnom mehanizmu ERM II, donošenje odluke o osnivanju Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskoga borbenog aviona te konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama (EU). Zanimljivo je da premijer Andrej Plenković ni jednom riječju nije spomenuo krizu.

Ministrica Divjak na službenom putu

"Ako se netko služi ucjenom i ultimatumom, to je za ozbiljnu analizu", izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić prije ulaska na sjednicu, a državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Tome Antičić izjavio je kako nije "prava adresa za pitanja" te da je "ministrica na službenom putu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznaje N1, ministri iz kvote HNS-a poslali su državne tajnike na sjednicu. Iz HNS-a tvrde da nedolazak ministara nema veze sa slučajem ministra Kuščevića, piše Večernji list. Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak je u Finskoj, a potpredsjednik Vlade Predrag Štromar je mislio da će sjednica biti u srijedu pa je navodno nešto drugo isplanirao.

Na pitanje novinara do kada ostaje ministar, ministar uprave Lovre Kuščević rekao je: "Do kada predsjednik hrvatske Vlade ne odluči drukčije, ja, Štromar, svi kolege smo do tada ministri."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković šuti o HNS-ovcima

Na početku sjednice, Plenković nije uopće spomenuo krizu vladajuće koalicije, odnosno uopće nije spomenuo HNS-ovce. "Za vrijeme naše Vlade ugovorili smo puno sredstava. Izazov koji je pred nama je predsjedanje. Sve ovo događa se u svjetlu europskog Vijeća. Bilo je puno zapleta. Vrlo smo zadovoljni sastavom u EP-u. Ursula von der Leyen, ministrica obrane, sjajno surađuje sa ministrom Krstičevićem. Imamo dobru suradnju. Bit će pozitivan akter što se tiče Hrvatske", rekao je Plenković na početku sjednice te dodao da su imali Nacionalno vijeće za uvođenje eura i da će ministar Marić predstaviti plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer se osvrnuo i na posjet tvrtki Rimac te se zahvalio Mati Rimcu. "Njegov poslovan uspjeh je primjer kako se mogu privlačiti najveće svjetske kompanije", rekao je Plenković, završivši uvodni dio.

Sinoćnja sjednica

Podsjetimo, sinoć je zbog afere ministra uprave Lovre Kuščevića održan sastanak užeg vodstva HDZ-a. Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da Kuščević ostaje ministar te je najavio razgovor s HNS-om za sljedeći tjedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je pred kolegama objasnio svoje argumente i činjenice koje se odnose na njega, tako da se može čuti i njegova strana priče. Umjesto medijskih prepucavanja ćemo razgovarati sa svim partnerima, vjerojatno sljedećeg tjedna. Za sve daljnje aktivnosti oko ove teme ministar i ja ćemo razgovarati", rekao je premijer Plenković nakon sjednice užeg vodstva HDZ-a.

Image
U TIJEKU SASTANAK UŽEG VODSTVA HDZ-a, KUŠĆEVIĆ CINIČAN PREMA NOVINARIMA: /

Jandroković dao znakovitu izjavu

Image
U TIJEKU SASTANAK UŽEG VODSTVA HDZ-a, KUŠĆEVIĆ CINIČAN PREMA NOVINARIMA: /

Jandroković dao znakovitu izjavu

Do jutarnjih sati razgovarao s odvjetnicima?

Iako Kuščević inače zadnji odlazi iz Ministarstva, tako da njegovi suradnici tvrde da je veliki radoholičar i zna biti na poslu i do 20, 21 sat, jedan se dan zadržao i dulje, doznaje Jutarnji list. Naime, vjerojatno zbog situacije u kojoj se našao, prošli tjedan s četvrtka na petak ostao je do ranih jutarnjih sati, tvrdi jedan od zaposlenika Ministarstva uprave. Kuščević je navodno u uredu bio sa svojim odvjetnicima, doznaje Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A gledajte, jedan dio sigurno navija da ostane, a uvijek ima i onih koji bi htjeli da ode. To vam je tako uvijek po ministarstvima", rekao je jedan drugi sugovornik iz Ministarstva uprave za Jutarnji list.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike