okreće se nova stranica / Ramljak prodaje Todorićeve pokretnine: koliko je koštao luksuz vlasnika Agrokora?

U Agrokoru državna uprava započinje s rasprodajom. Sve što nije bitno za biznis ide na bubanj kako bi se dobiveni novac stavio u funkciju spašavanja koncerna

20.5.2017.
18:17
VOYO logo

Jahta Jana na kojoj su članovi obitelji Todorić provodili ljeta uskoro će dobiti novog vlasnika. Motorna jahta marke Riva 85 Opera dužine 24 metra smatra se jednim od luksuznijih plovila a takva nova se u narudžbi mora čekati i do 2 godine. S ovim brodom obitelj Todorić je često odlazila na svoj otok Smokvicu kod Rogoznice. Stručnjaci za prodaju kažu kako se ovdje radi premimum brandu među jahtama.

Više pročitajte ovdje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brod je neko 2006. godište i vrijednost tog broda je na međunarodnom tržištu oko 2 ili dva i pol milijuna eura. To vam je u klasi Rolls Roysa Bentlyea ili Aston Martina i to je nešto što stvarno ima svoju vrijednost", izjavio je Ante Ćurković, vlasnik tvrtke za prodaju plovila.

Vrijednost ima i helikopter Bell iz 2006. koji je koristio Ivica Todorić a koji također ide na prodaju. Iz Agrokora poručuju da će se ići i na rasprodaju voznog parka u kojem su trenutno i skupocjeni Mercedesi, Audiji i Range Roveri. Ovo će zapravo biti prva imovina koja će svojom vrijednošću poslužiti za financijsko spašavanje koncerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

​(Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Iako prodaja luksuzne imovine neće puno pomoći pri restrukturiranju, to je poruka da se u Agrokoru okreće jedna sasvim nova stranica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz koncerna istovremeno poručuju da su kompanije Ledo, Jamnica i Zvijezda spremne za sezonu koja im je najbitnji dio prihodovne godine. Kažu kako je spreman i PIK Vrbovec. Što se tiče promemorije o mjenicama njoj su za sada pristupili dobavljači koji drže 71 posto duga. Dobavljači su zadovoljni i s rasprodajom luksuzne imovine.

"Rekao bih da je Ramljak donio dobru odluku jer sve ono što sve smatra luksuzom treba prodati jer Agrokor kao Agrokor više ne postoji i to treba riješiti to treba prodati", kazao nam je Mato Brlošić, predstavnik malih dobavljača Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ta prodaja tek je kap u moru novca koji Agrokoru treba da stane na noge.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo