OBROČNA OTPLATA / Radnicima Uljanika život malo olakšan: Dug za marendu ne moraju vratiti odjednom

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

'Želimo im maksimalno pomoći u periodu savladavanja financijskih teškoća'

26.7.2019.
10:25
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Bivšim radnicima Uljanik Grupe koji imaju prebivalište na području Pule, omogućena je odgoda plaćanja i obročna otplata duga po osnovi javnih davanja u ustanovama i trgovačkim društvima čiji je osnivač Grad Pula kao i isporuke pojedinih komunalnih usluga.

Ovom mjerom pruža se potpora bivšim radnicima Uljanik Grupe zbog nemogućnosti podmirenja njihovih obaveza izazvanih nepovoljnim socijalnimokolnostima nastalih uslijed provođenja stečajnih postupaka nad trgovačkim društvima u sastavu Uljanik Grupe u kojima su bili zaposleni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpora bivšim radnicima Uljanik Grupe, na zahtjev dužnika, pružit će se odgodom plaćanja duga i obročnom otplatom duga, a odnosi se na dugove i potraživanja nastale s osnove vodnih usluga s pripadajućimnaknadama, javne usluge opskrbe prirodnim plinom, usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada, komunalne naknade, usluga dječjih vrtića u ustanovama čiji je osnivač Grad Pula te usluge školske marende i produženog boravka u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Pula.

"Ovo je još jedna konkretna mjera s kojom želimo pomoći u ovoj teškoj situaciji našim sugrađanima, bivšim nezaposlenim radnicima Uljanika i njihovim obiteljima koji zbog trenutne situacije ne mogu podmiriti svoje obaveze. Podsjetit ću samo da Grad Pula ima posebno Povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja, organizirali smo Sajam poslova, dostupna su i bespovratna financijska sredstva za poduzetnike kako bi im olakšali poslovanje, a među najvažnijim mjerama ističu se sredstava za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje. Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabavke školskih udžbenika i niz drugih. Dakle, radnicima želimo maksimalno pomoći u periodu savladavanja financijskih teškoća", istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaćanje duga može se odgoditi do 1. svibnja 2020. godine za dugovanja koja se odnose na 2019. godinu te se u tom razdoblju neće poduzimati mjere prisilne naplate, a do navedenog datuma neće se obračunavati zateznekamate za dugovanja. Iznimno, za dugovanja nastala s osnove komunalne naknade, na odgodu naplate dugovanja primijenit će se odredbe Općeg poreznog zakona prema kojem se vrši naplata tog javnog davanja.

Obročna otplata duga može se odobriti u vidu otplate duga u obrocima za razdoblje do najduže 1 godine od dana proglašenjastečaja društva. Za odgodu plaćanja ili obročnu otplatu nezaposleni, bivši radnici Uljanik grupe  mogu dostaviti na posebnom obrascu (koji se nalazi u prilogu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvenedjelatnosti Grada Pule putem Pisarnice Grada Pule, Stara tržnica 1, osobno ili preporučenom poštom, odnosno elektronskim putem e-maila: pisarnica@pula.hr, do 31. kolovoza 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo