ostaju bez jedne plaće? / Radnici Imunološkog i dalje bez plaća, Varga tvrdi kako će ih isplatiti do petka

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dok radnici Imunološkog tvrde kako im nitko ne daje informacije kada će dobiti zaostale četiri plaće, ministar zdravlja Siniša Varga tvrdi kako će se to dogoditi do petka

24.8.2015.
15:27
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako je do 1. rujna preostalo tek tjedan dana, kada bi po novom Stečajnom zakonu Imunološki zavod zbog neisplaćenih plaća automatski trebao otići u stečaj, radnici tvrde kako i dalje nema nikakvih novih informacija u vezi isplate četiri zaostale plaće.

"Službeno nemamo nikakvu potvrdu da ćemo dobiti svoje zaostale plaće, mada u Upravi tvrde kako rade na tome", rekla je u ponedjeljak povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su radnici 7. kolovoza primili plaću za ožujak, za isplatu plaća za travanj, svibanj, lipanj i srpanj treba osigurati oko pet milijuna kuna", kaže Jagarinec napominjući da su podmireni doprinosi za travanj, svibanj i lipanj.

 "Zbog toga mjesečni fond za plaće više nije 1,5 milijuna, nego tek nešto više od milijun kuna. U slučaju da odjednom i dobijemo te zaostale plaće, bez jedne ćemo sigurno ostati zbog povećanih poreznih davanja na takvu isplatu", upozorila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče dobivanja HALMED-ove dozvole za rad, Jagarinec je rekla kako se na tome intenzivno radi. Rok za to je 90 dana, a s obzirom da je inspekcija bila u Zavodu u lipnju, u najboljem slučaju bi se eventualno u rujnu mogla dobiti privremena dozvola, smatra sindikalna povjerenica.

Ministar zdravlja Siniša Varga, koji je danas nazočio završnom događanju projekta Zdravo i fino Društva Naša djeca Zabok, kazao je kako će radnici do petka dobiti svoje plaće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon toga se ide u ishodovanje dozvola kako bi se pokrenula proizvodnja. Kada će dobiti dozvole? To ovisi o HALMED-u", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo