'Politika je učinila mnogo za konačno oslobođenje generala'

'Mogu precizno govoriti o Vladama u kojima sam ja sudjelovao, a mislim da je isto bilo i u međuvremenu. U vremenu od 2.000 do 2.

18.11.2012.
18:18
VOYO logo

"Vjerojatno će reakcije iz Srbije biti u ovakvom tonu neko vrijeme nakon čega će se one početi smirivati i opet gledati u budućnost. Ovom presudom je podvučena crta jasno i formalno pod Domovinski rat gdje se kaže što je i kako bilo", riječi su kojima je prva potpredsjednica Vlade RH Vesna Pusić u nedjelju u Vukovaru komentirala žestoke reakcije iz Srbije na oslobađajuće presude generalimaAnti Gotovini i Mladenu Markaču.

Mogu li političari generale pogledati u oči?

Upitan mogu li u Hrvatskoj, posebno od strane političara, poslije svega danas svi pogledati u oči Gotovinu i Markača predsjednik HNS-a i dojučerašnji prvi potpredsjednik Vlade RH Radimir Čačić rekao je da je vjerojatno bilo nekih nespretnosti i neodmjerenih izjava, ali da misli da je politika učinila mnogo za konačno oslobađanje generala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu precizno govoriti o Vladama u kojima sam ja sudjelovao, a mislim da je isto bilo i u međuvremenu. U vremenu od 2.000 do 2.003 godine tadašnji premijer Ivica Račan se izvanredno postavio kod tog problema i učinio mnogo i formalno i neformalno. Na isti način je radila i ova Vlada čiji sam bio član", rekao je Čačić u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo