PUSIĆ O 'VELIKOJ KOALICIJI': / "Prijedlozi Mosta? Pomislila sam na Monopoly"

Image

Vesna Pusić komentirala je prijedlog o formiranju velike koalicije HDZ-a i SDP-a, koji je iznio Most na sastanku s oba bloka u ponedjeljak u podne.

8.12.2015.
21:07
VOYO logo

"I predsjednik SDP-a Zoran Milanović i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko su saslušali sve prijedloge, pristojno sjedili i rekli da ne žele veliku koaliciju. Naša koalicija izvorno svaka ima 59 mandata. HNS sam ima 12 mandata i nikog niti gnjavimo, niti bilo što postavljamo kao uvjet", kazala je za Dnevnik Nove TV.

Na novinarsko pitanje na što je prvo pomislila kad je čula onu "matematiku trećina, šestine, dva plus dva...", o kojoj su razglabali predstavnici Mosta, Pusić je odgovorila:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam. Zapravo, prvo sam pomislila na Monopoly, znate onu igru."

"On ne žele da postoji opozicija"

Kaže da jedna vlada u četiri godine jedva da može pokrenuti promjene na bolje, primjerice da gospodarstvo poraste:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A zamislite da se mi kao na muzičkim stolcima mijenjamo pa sad je netko godinu dana, drugi je dvije godine. Mislim to je jako ozbiljan i težak posao. Vi možete kritizirati ljude i reći da nisu dorasli tom poslu, to svatko može smatrati, ali nitko ne može misliti da je to lagan posao gdje vi možete biti malo pa onda otići pa ćete sad nešto drugo", kazala je.

Na komentar da bi Petrov bio jedina konstanta u tom prijedlogu po kojem bi se svi rotirali, Pusić odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To pripisujem njihovoj želji da se to nekako sve izbalansira i da oni s tim izbalansiranim prijedlogom privole nas na taj njihov temeljni cilj, a to je da zapravo nema opozcije. Jer kad bi ove dvije koalicije bile u vlasti zajedno s Mostom ja mislim da bi šest ljudi bilo u opoziciji", kaže za Dnevnik Nove TV.

Uskoro ćemo konstituirati Sabor

Most je, kaže, imao i drugih prijedloga koji su bili logični i prihvatljivi objema stranama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Milanovićevog prijedloga "konstituirajmo se, raspustimo se, idemo na izbore", Pusić kaže da smo "dosta blizu tome da se konstituira Sabor". Cijela priča s konstituiranjem Sabora i Vlade bit će dovršena do Božića ili do konca godine, smatra Pusić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo