ŽESTOK ISTUP /

Pupovac napao Plenkovićevu vladu zbog Jasenovca: 'Znamo zbog čega ih neće biti tamo'

Image

Zamolio je i one koji dođu da to ne koriste kao dio kampanje za europske izbore

11.4.2019.
19:39
VOYO logo

Milorad Pupovac nije u najboljim odnosima s aktualnom vlasti i to ne skriva previše, ali svejedno ostaje u koaliciji "kako bi iz te pozicije ispravio nepravdu". Jedna od njih jest komemoracija u Jasenovcu.

Kako bi jasno dao do znanja što misli o situaciji u kojoj ponodno nema predstavnika države na tom mjestu gdje se odaje počast žrtvama ustaškog režima, obratio se javnosti putem Facebooka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra je komemoracija u Jasenovcu, koju organiziraju Romi, Srbi, Židovi i antifašisti. Četvrta po redu bez predstavnika države. Znamo zbog čega. Znamo da će doći mnogi pojedinci, institucije i organizacije, uključujući i stranačke. Svi su dobrodošli da na primjeren i dostojanstven način sudjeluju u ovom, za narode žrtava i za Hrvatsku, važnom događaju", kazao je Milorad Pupovac pa se osvrnuo i na oporbu:

"Nadamo se da nitko neće slijediti medijsku objavu SDP-a u kojoj uz najavu dolaska njegova predsjednika s delegacijom ističu i kandidate za predstojeće europske izbore. Molimo sve da imaju na umu da oni kojih se sjećamo nisu imali mogućnost izbora, ne samo između stranaka već ni između života i smrti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo