Uskoro se uvode sankcije /

Puljanin se svim silama bori za čistoću svog grada: 'Kad nam je već država u k****, nemoj biti i ti'

I nadležnima u Gradu Puli je prekipjelo pa se ovog tjedna donosi odluka o novim mjerama nadzora i sankcijama

19.3.2019.
16:00
VOYO logo

Pula je zatrpana smećem. Građani sve češće dojavljuju o nepropisno odloženom otpadu čak i u strogom centru grada.

Među najaktivnijima je Puljanin koji svakog dana, dok šeće psa. sakupi nekoliko vreća smeća i ostavi ga pored kanti. Sugrađanima pritom ostavlja i edukativne poruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako mjesecima u šumici pored svoje kuće sakuplja smeće ne može sakupiti koliko drugi mogu baciti. 

"Pa gledajte vrlo vjerojatno je povezano s visokim računima i s time što još ljudi nisu dovoljno neću reći educirani nego nisu dovoljno osviješteni da treba odvajati taj otpad", kaže Marko Račan iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema novom obračunu cijene računa za odvoz otpada porasle su i 3 puta. Kada bi otpad odvajali i cijene bi bile manje no mnogima je lakše sve zajedno baciti u šumu.

 "A tu ima svega i svačega. Od plastike, komunalnog otpada, lešina, hrane, apsolutno svega", rekao je Marko.

Zapuštena su polja, također u centru grada, postala odlagalište građevinskog otpada. Na svom Facebook profilu Marko objavljuje sve što skupi uz simpatične satirične poruke kako bi osvijestio svoje sugrađane.

"Nošen tom idejom sam ostavio jednu poruku na kantama našim sugrađanima gdje sam im napisao „Kada nam je već država u k****, nemoj biti i ti. Pokupi za sobom smeće i odloži ga u kante i vreće i neka naša Gregovica postane ljepotica", objasnio je Marko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nadležnima u Gradu Puli je prekipjelo pa se ovog tjedna donosi odluka o novim mjerama nadzora i sankcijama, a kreće i edukativna kampanja. 

"To će omogućiti da upravo sa tim spoznajama i usvajanjem tih navika ne radimo ovo što radimo danas znači da ne stvaramo ilegalne deponije", rekao je Giordano Škuflić, pročelnik odjela za komunalno  planiranje Grada Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad je već osigurao i podzemne kontejnere za odvojeni otpad ali to danas izgleda ovako. A u njih se i dalje baca miješani otpad kojeg reciklažno dvorište odbija primiti pa sve završi opet na istom kupu. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo