ostavka sutra / Puljak nezadovoljan Prkićem: 'Držao nas je do kasnih popodnevnih sati, a onda stao na stranu HDZ-a'

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

''Nas ovo ne iznenađuje, bit će još opstrukcija'', komentirao je Puljak

7.4.2022.
12:11
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Ivica Puljak najavio je sutra dati ostavku, no nije posve izvjesno što će biti s ostavkom njegovog zamjenika Antonija Kuzmanića, kao i s ostavkama vijećnika. Puljak se u četvrtak novinarima potužio kako je predsjednik Gradskog vijeća Jakova Prkića sazvao sjednicu za tri tjedna. 

Puljak je jučer izjavio kako je u šoku i zapitao se je li Prkić postao žetončić HDZ-a, piše Dalmatinski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Jučer je do kasnih popodnevnih sati predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić zajedno sa službenicima Grada, zamjenikom i sa mnom spremao materijale za sjednicu Gradskog vijeća koja se po dogovoru trebala održati idući tjedan. Onda je vrlo naglo i bez dogovora s bilo kim promijenio odluku i zakazao sjednicu tek za tri tjedna.  Ne znam zašto se to dogodilo i zašto je napravio nešto što ide na ruku isključivo HDZ-u u pokušaju da se izbori ne dogode u jedan dan, a mi bismo zaista željeli da svi izbori budu isti dan jer je tako najbolje za građane Splita'', izjavio je splitski gradonačelnik. 

''Nas ovo ne iznenađuje, bit će još opstrukcija. Mi i dalje stojimo pri tome da ćemo sutra dati svoje ostavke, pozivam građane da gledaju kako se ostali politički akteri ponašaju i u skladu s tim odluče koga će podržati na sljedećim izborima. Pitao sam se zašto je došlo do naglog obrata. Držao nas je do kasnih popodnevnih sati, a onda je naglo promijenio odluku'', kazao je Puljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HDZ I HGS BOJKOTIRALI SASTANAK /

Puljak nakon sastanka s klubovima vijećnika: 'Pozivam hrabre HDZ-ovce da daju ostavke, Kuzmanić će svoju uručiti kad i oni'

Image
HDZ I HGS BOJKOTIRALI SASTANAK /

Puljak nakon sastanka s klubovima vijećnika: 'Pozivam hrabre HDZ-ovce da daju ostavke, Kuzmanić će svoju uručiti kad i oni'

Optužio je i HDZ da žele nelegalno preuzeti vlast u Splitu. 

''Predložili smo da izbori za kotare budu 26. lipnja, ja ću sutra podnijeti ostavku. Izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće bi mogli biti isti dan. Ne želimo pravne bitke i zavrzlame, to nam nije interes. Interes nam je da Grad Split funkcionira i da građani na izborima kažu jesu li za ovaj smjer, jesu li za red ili nered, prošlost ili budućnost'', rekao je Puljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puljak smatra da će HDZ napraviti sve, pa i uključujući i predsjednika Vlade, kako bi opstruirali ove izbore i ponovno zauzeli Split na nelegalan način. 

''Neka to pokušaju napraviti na izborima koji bi se trebali održati isti dan. Ja ću sutra dati ostavku, sve ostalo su opstrukcije HDZ-a i političkih aktera koji su stali na stranu HDZ-a iz nejasnih razloga jer izgleda da se svi boje izbora. Mi smo prvi put u povijesti Hrvatske dali fotelje na raspolaganje da građani jednog grada, a nadam se da će se to potvrditi i na razini Hrvatske. To će biti borba protiv korupcije i kriminala, borba za jedan uredan, lijep grad koji je ponos svojih građana'', kazao je Puljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo