KRŠILI MJERE / Pustili tisuće navijača na utakmicu protiv Splita: Prijavljen KK Zadar, direktor kluba i voditelj okupljanja

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja

8.6.2021.
20:34
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje  vezano uz održavanje košarkaškog susreta održanog u subotu u sportskoj dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru.

Podsjetimo, tada se igrala "majstorica", odnosno odlučujuća utakmica finala košarkaškog prvenstva Hrvatske u kojoj su se zadarski košarkaši za titulu borili protiv KK Splita i uz bučnu podršku navijača i osvojili taj trofej.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje PU zadarske prenosimo u cijelosti: 

"Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđena je sumnja da 58-godišnjak  tijekom navedenog susreta, kao direktor i odgovorna osoba u pravnoj osobi koja je organizator javnog okupljanja, nije poduzeo potrebne mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskom natjecanju sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Image
Baš Naš Gourmet & Music festival /

U Zagrebu na platou Gradec počeo pravi festival: 'Još ne možemo imati plesni podij, ali možete cupkati u mjestu'

Image
Baš Naš Gourmet & Music festival /

U Zagrebu na platou Gradec počeo pravi festival: 'Još ne možemo imati plesni podij, ali možete cupkati u mjestu'



Nadalje ga se sumnjiči, da je postupao suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 putem okupljanja, a kojom odlukom je naložena nužna epidemiološka mjera prema kojoj se sportska natjecanja mogu održavati samo bez gledatelja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 58-godišnjaka, te pravne osobe podneseni su Optužni prijedlozi zbog počinjenog prekršaja iz čl. 5 Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz čl. 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Također, provedeno je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim hrvatskim državljaninom, voditeljem navedenog javnog okupljanja, angažiranim od strane organizatora, kojeg se sumnjiči da tom prilikom nije poduzimao mjere i radnje radi osiguranja reda i mira, a koje je kao voditelj bio dužan poduzeti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 21 Zakona o javnom okupljanju, 55-godišnjaku je izdan prekršajni nalog uz novčanu kaznu.

Policijski službenici i dalje nastavljaju provođenje kriminalističkog istraživanja u odnosu na održavanje ovog javnog okupljanja", napisali su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo