Prvo veliko istraživanje pokazuje da građani vjeruju Vladi (i misle da je Karamarkova)

Image
Foto: NovaTV

U Dnevniku Nove TV predstavljeno je istraživanje mišljenja građana o novom sastavu Vlade. U nastavku vam prenosimo rezultate.

24.1.2016.
19:34
NovaTV
VOYO logo

O Vladi pozitivno

Image
Foto: NovaTV

Premijer je predstavio Vladu, a građani su prema informacijama koje imaju, većinom zadovoljni. Očekivano, zadovoljstvo je izraženo kod birača Domoljubne koalicije i Mosta.

Image

Hrvatska sve zadovoljnija premijerom

Premijerom je nakon 30 dana od kad se pojavio na političkoj sceni zadovoljno 63 posto birača. To je mali porast u odnosu na 29.12. kada je mandatarom bilo zadovoljno njih 56 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orešković bolji od Milanovića

Image

Da će premijer Orešković biti bolji od prethodnika, misli 53 posto ispitanika, a njih 17 posto misli da će premijer biti lošiji.

Većina smatra da je Karamarko sastavio Vladu

Image

Većina ispitanika misli da je ključnu ulogu u odabiru ministara imao Tomislav Karamarko, točnije njih 46 posto, dok svega 19 posto ispitanika misli da ju je sastavio Orešković. Još manje njih, svega 10 posto, misli da je Vladu sastavio Božo Petrov. Samo birači HDZ-a misle da je Orešković imao ključnu ulogu, točnije njih 33 posto, a birači Mosta misle da je Karamarko bio ključna osoba. To misli njih 50 posto, te 66 posto birača koalicije Hrvatska raste. I ostali birači i oni koji nisu glasali, njih više od 40 posto, misli da je Karamarko bio najvažniji u odabiru ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Banskim dvorima glavnu će riječ imati Karamarko

Image

Završnu riječ pri donošenju odluka u Vladi imat će Tomislav Karamarko i to misli 48 posto birača, a da će to biti premijer misli svega 29 posto birača. Da će Božo Petrov biti najvažniji misli 8 posto birača.

44 posto birača HDZ-a misli da će Oreškovićeva biti zadnja , no 51 posto birača Mosta misli da će Karamarkova riječ biti presudna. Samo 8 posto Mostovih birača misli da će Božo Petrov imati završnu riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada će ipak biti reformska

Image

Većina građana misli da će Vlada ipak biti reformska i da će ono o čemu su pričali i provesti. To misli njih 56 posto. HDZ-ovi birači većinom misle da će biti reformska, a to misli i 59 posto birača Mosta. Njih 40 posto misle da to neće biti tako.

Koalicija i Vlada odradit će četiri godine

Image

Većina je uvjerenja da će ova koalicija, pa time i Vlada, odraditi mandat od četiri godine. To misli 69 posto birača, a da će se raspasti prije misli 28 posto birača. Još 29.12. u opstanak vlade od 4 godine vjerovalo je 64 posto birača, a da će se raspasti prije, mislilo je 31 posto birača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC: /

"Ovo je prva Vlada od 2006. godine koja ne spominje manjine"

Image
PUPOVAC: /

"Ovo je prva Vlada od 2006. godine koja ne spominje manjine"

Dnevnik.hr/Danas.hr

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo