državni presedan /

Prvi put u povijesti skijaška utrka na hrvatskom otoku, kamioni snijega stigli na Iž: RTL-ove kamere umjesto na mjestu događaja

Zagreb ima Snježnu kraljicu, a otok Iž ove godine svoju Išku kraljicu. Od ranog jutra na otočić kod Zadra kamioni iz Like prevoze tone snijega kako bi sve bilo savršeno za prvu u povijesti skijašku utrku na jadranskom otoku

23.12.2017.
19:17
VOYO logo

Svašta su trajekti prevozili na zadarske otoke - ali snijeg još nisu. I to čak iz Like. 

Ižani su naručili 60 tona snijega s Velebita kako bi organizirali prvu skijašku utrku u povijesti hrvatskih otoka. Na malom otoku snijeg su jedva dočekali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U usku otočnu kaletu najprije se nanosio sloj suhog leda, pa onda dragocjeni snijeg. Pomagali su otočani, ali i njihovi ljetni gosti.

"Moram priznati da ništa luđe nisam čuo do sada, ali evo, drago mi je da sudjelujem da su nas pozvali", rekao je jedan lokalac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijanja će se održavati na sunčanih 14 stupnjeva. U pripremi utrke htjeli su sudjelovati mnogi - a od sponzora pokriveni su svi troškovi organizacije. Sve što je ostalo uplatit će se za  išku osnovnu školu.

"Pala nam je na pamet kao i svaka dobra ideja na pamet u gostioni, zimi kad omamo dosta slobodnog vremena. Ako može Zagreb organizirati jednu veliku utrku među ulice, pa može i Iž malu Išku kraljicu organizirati", Siniša Kulišić, direktor Iške kraljice.

A odaziv skijaša kojih su dolazili puni brodovi, pokazao je da je utrka već popularna u cijeloj Hrvatskoj, ali i Sloveniji

Okušati se na stazi jedva dužoj od 100 metara skijaški je događaj sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Švedska' skijaška reprezentacija na pripreme je doplovila brodom i odmah, prestrašena izazovnom stazom,  prionula na okrijepu.

"Ja tamo radim u Švedskoj na baušteli, pa su me zvali da dođem iz Sarajeva da malo pomognem", kaže Neno Stojaković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Staza je uređena za par sati, a na skijalištu uz more boduli i njihovi gosti cijelo su popodne zagrijavali za nezapamćeni spektakl.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo