Uoči utakmice odluke / Prvi francuski strijelac na prvenstvu: 'Netko mi je rekao da će to biti el clasico, i ja to osjećam'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Kada odjenete dres jedino na što pomislite je da date najbolje od sebe', ističe Kentin Mahe na pitanje o mogućem taktiziranju Francuza večeras protiv Hrvatske

24.1.2018.
17:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Kentin Mahe je dosad najbolji strijelac svoje reprezentacije na prvenstvu (21 gol). Večerašnji ogled okarakterizirao je kao rukometni el clasico. "Netko mi je rekao da će biti tako. A ja sve više osjećam da će zaista i biti. Nikada nisam igrao pred dvoranom punom hrvatskim navijača. Veselim se, očekujem sjajnu atmosferu", najavio je Mahe.

Francuska još nije sigurna za polufinale. Među četiri ih pogurati može Norveška ukoliko pobijedi Švedsku (utakmica u 18.15). No moguće je i da će im za prvo mjesto u skupini i, uvjetno rečeno, lakšeg polufinalnog protivnika trebati pobjeda nad Hrvatskom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li Francuzi onda možda odmarati ključne igrače ili ići i po šestu pobjedu na prvenstvu? "Kada odjenete dres jedino na što pomislite je da date najbolje od sebe". Ovo Europsko prvenstvo je najteže natjecanje koje postoji. Ovdje igraju samo najbolje momčadi i znamo da neće biti lako", kaže Kentin Mahe.

Mahe je u prvoj utakmici prvenstva zabio Norveškoj osam golova, a u svakoj idućoj mrežu suparnika pogađao je barem triput, izuzev susreta s Bjelorusijom. Izvodi sedmerce, iz kojih je dosad zabio osam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik Lino Červar označio je igrača Flensburga kao jednog od ključnih predvodnika nove francuske generacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo