izjave ne želi davati / Prvi dan na slobodi: nakon što se izvrsno naspavao, Sanader se taksijem uputio u grad

Bivši predsjednik Vlade, Ivo Sanader, proveo je prvi dan na slobodi nakon 1101 u zatvoru. Jutros se uz konstataciju da je spavao izvrsno uputio u grad.

26.11.2015.
19:16
VOYO logo

Kao osoba bez ijedne presude ili istrage protiv sebe, Ivo Sanader proveo je prvu noć uživajući u slobodi.

Na pitanje kako ste spavali, Sanader je odgovorio - "Nikad bolje!", dodavši da neće davati izjave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali dao je sinoć nakon izlaska iz Remetinca izjavu koja još odjekuje - "Tadašnja predsjednica Vlade Kosor je pozvala Bajića i naredila moj kazneni progon".

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a koja ga je izbacila iz stranke ne opovrgava da je sastanka s Bajićem bilo, ali odbacuje Sanaderove optužbe i poručuje da je na tom sastanku bila i osoba koja je nju poslije izbacila iz HDZ-a - osobno Tomislav Karamarko, tada ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je takvih sastanaka, ne bih to komentirao. Bilo je više takvih sastanaka o temi kriminala korupcije i tako dalje. Taj dan se ne sjećam, na što je ona mislila ne znam, Ovo što je rekao Sanader vjerojatno će dalje objašnjavati, ne bi se u to petljao doista", izjavio je. 

No, komentirao je vrlo rado najbritkiji SDP-ov jezik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To su prljave stvari, nepravilnosti i netransparentnosti koje datiraju još iz HDZ-ove vlade od prije 6, 7 godina. Tako da pustit ću njih da se razračunavaju. Ima tu još dečki koji su aktivni u HDZ-u koji se vjerojatno znoje", izjavio je ministar poduzetništva Gordan Maras

Bliski prijatelj i dežurni jamac bivšeg premijera još se s njim nije sastao ali je, kaže, presretan što je Sanader slobodan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se govoriti ovo su suci HDZ-a, a ovo SDP-a. Svi su bili na istoj strani i to me veseli, a što će biti dalje, ne znam. Meni je samo drago da je moj prijatelj izašao iz zatvora", rekao nam je Luka Bebić

Dalje slijedi opet teška pravna bitka za bivšeg premijera, samo će u sudnicu dolaziti iz topline kućnog doma. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo