posljedice histerije / Prva prijava za širenje panike: Kasnio na posao pa izmislio da su ga migranti napali bukovim kolcem

Image
Foto: Ilustracija/Davor Puklavec/Davor Kibel/PIXSELL

Da se napad nije dogodio, za Vijesti.hr su potvrdili u ličko-senjskoj policiji

8.11.2018.
13:11
Ilustracija/Davor Puklavec/Davor Kibel/PIXSELL
VOYO logo

Nelagoda od nepoznatih i sve više neželjenih došljaka s istoka još se može razumjeti, međutim, posljednjih dana ona je prešla u pravu histeriju.

Svjedoci smo, gotovo svakodnevno, kako se društvenim mrežama, pa i u medijima pojavljuju informacije o valu migranata koji nekontrolirano šetaju Hrvatskom, koji napadaju i rade razna protuzakonita (ne)djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jedan stanovnik Otočca tvrdio da ga je grupa migranata, piše Jutarnji list, prebila bukovim kolcem i za to je, kao dokaz, nudio i video snimku. No, cijela priča pokazala se lažnom. Barem tako tvrde u policiji.

Da se napad nije dogodio, za Vijesti.hr su potvrdili u ličko-senjskoj policiji navodeći da su muškarca prekršajno prijavili zbog “izmišljanja ili širenja lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana”. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregledali smo snimku i na temelju viđenog zaključili da nikakvog napada migranata nije bilo", kazali su nam u policiji.

Kako piše Jutarnji list, ispostavilo se da se čovjek napio pa je htio poslodavcima, Hrvatskim šumama, opravdati kašnjenje pa je izmislio napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, okrivljeni i dalje se smatra žrtvom, a ne počiniteljem. Rekao je da ih je uhvatio u šumi i slikao mobitelom te da im je govorio: “Foto, polis, foto, polis”. Mislio ih je, kaže, poslikati pa taj dokaz predati policiji. Potom je osjetio jak udarac granom po leđima, a kad je pao, još i po kuku.

“Onda je jedan od njih rekao: ‘No fajt, pis, pis’ pa sam i ja krenuo u priču: ‘Pis, pis’. Sve sam lipo s njima pričao i onda su me pustili. Čim sam uhvatio prvi signal, zvao sam policiju. I što se dogodilo? Mene uhitili na kraju, bio sam tri sata na ispitivanju, završio na poligrafu. Optužili me da sam dobio novac od televizije za snimku. Ispao ja kriminalac, a ne oni”, ispričao je u dahu za Jutarnji list ovaj muškarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, ovo je prva takva prijava koje je proizašla iz migrantske krize i histerije izazvane njihovim prisustvom.

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo