PROTUUDARAC BRUNI ESIH: / Plenković u bitku za Zagreb šalje HDZ-ova najpoznatijeg izbornog kombinatora

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što se u HDZ-u saznalo da se Bruna Esih sigurno kandidira za gradonačelnicu, u utrku za Skupštinu su gurnuli jednog od svojih najjačih ljudi.

15.3.2017.
8:31
PIXSELL
VOYO logo

Iz potpune defenzive i situacije u lokalnim izborima 2017. koja je gotovo jamčila prilično siromašan izborni rezultat u glavnom gradu, kako piše Večernji list, HDZ će za gradonačelnika kandidirati Andriju Mikulića, šefa zagrebačke organizacije, ali uz potporu i jako pojačanje u liku Milijana Brkića, zamjenika predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i najpoznatijeg HDZ-ova organizatora i izbornog kombinatora.

Žele kontrolirati Skupštinu

BRUNA ESIH KREĆE U BITKU ZA ZAGREB: HDZ-ovci na sto muka, njihov kandidat ima razloga strahovati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BRUNA ESIH KREĆE U BITKU ZA ZAGREB: /

HDZ-ovci na sto muka, njihov kandidat ima razloga strahovati

Image
BRUNA ESIH KREĆE U BITKU ZA ZAGREB: /

HDZ-ovci na sto muka, njihov kandidat ima razloga strahovati

U vrhu stranke svjesni su da nemaju dovoljno, za birače, atraktivne osobe koje bi mogle uspjeti na izborima za gradonačelnika i zato se sve snage usmjeravaju na osvajanje Skupštine. Zato će Brkić biti prvi na listi HDZ-a za gradsku skupštinu. HDZ se nada osvojiti dovoljno mandata u skupštini kako bi kontrolirao budućeg zagrebačkog gradonačelnika, tko god on bio.

Image
Foto: Pixsell

bruna esih, milijan brkić

"Brkić nikada ne bježi i ne ostavlja svoje ljude, a HDZ-ovi junaci koji su na parlamentarnim izborima osvojili po 500-injak preferencijskih glasova, pobjegoše od liste za Skupštinu" komentirala je osoba iz kruga Milijana Brkića. I dodala da će izborna utakmica u Zagrebu biti teška, no da se Brkić tih izazova ne plaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas u 18.30 sati sjednicu održava Gradski odbor zagrebačkog HDZ-a, a priželjkuje se i dolazak šefa stranke Plenkovića, kao i glavnog tajnika Jandrokovića. Oni bi trebali potvrditi suglasje stranke oko Mikulića i istupa na izborima u Zagrebu. Plenković je ovih dana odradio i posljednje sastanke s Brkićem i Mikulićem, a smatra da ukoliko Brkić predstavlja veliki autoritet za zagrebačku organizaciju, jer je i postavio glavne čelnike, utoliko je i najlogičnije da onda Brkić osobno sudjeluje u bitci za Zagreb. I da na taj način, naravno, i preuzme odgovornost.

Brkiću je to prilika da ponovno potvrdi svoju snagu na terenu, a ostvari li dobar rezultat, to će zacijelo ojačati njegovu poljuljanu poziciju u samom vrhu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov prelazak u ofenzivu sigurno je potaknut i saznanjem da Bruna Esih sigurno ide u kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu te da već sastavlja i svoju nezavisnu listu za Zagreb jer je HDZ nije želio staviti na listu. Esih još taktizira i čeka da HDZ prvi otvori svoje izborne karte, a očito se čekalo i hoće li se u igri pojaviti i Brkić. Što onda sigurno ostavlja traga i na izborni plan Esih i njezinih podupiratelja. Kako stvari stoje, Esih će javno objaviti svoju kandidaturu idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo