'Podrška 30-ak udruga' / Protivnici Istanbulske konvencije pripremaju prosvjed i skupljanje potpisa za referendum

Zbog Istanbulske konvencije već su građani izišli na ulice. Tražili su ratifikaciju - a sada se na prosvjed spremaju i njezini protivnici! Pozivi na okupljanje stižu i s lažnih profila

14.3.2018.
18:42
VOYO logo

Prosvjedujući protiv dolaska srbijanskog predsjednika Udruga udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata napunila je Trg bana Jelačića, baš kao što je prije gotovo godinu dana udruga U ime obitelji napavila u Hodu za život. Istanbulska konvencija razlog je novog prosvjeda udovica branitelja. Podržava ih, kažu, još 30-ak udruga.

"Mi smo da ćemo podržati sve te prosvjede koji su protv Istanbulske konvencije i svime što držimo da su nacionalni interesi", kazao nam je Miljenko Kolobarić, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju i podršku Brune Esih i njezina saborskog kluba. "Rodna ideologija postoji između redaka i u redcima Istanbulske konvencije, kao i u popratnom pojašnjavajućem dokumentu za nas je sve jasno, smatramo da ne treba biti ratificirana", jasna je Bruna Esih (NHR), saborska zastupnica.

No, poziv na prosvjed u njezino ime s društvenih mreža, bio je, kaže, lažan. "Ne znam tko iza toga stoji, ne znam u ime koga i kakve poruke mislim slati, a dok je nepoznanica bilo bi vrlo neozbiljni da pozivam bilo koga na prosvjed", objasnila nam je Esih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se spominje udruga U ime obitelji, Željka Markić tvrdi da za sada još nije uključena u prosvjed. No, njezino iskustvo u prikupljanju potpisa za referendum moglo bi biti korisno, jer veterani žele mišljenje građana.  

"Zbor ovim putem misli da bi se trebao raspisati referendum i da bi se hrvatski narod trebao izjasniti", izjavio je Miljenko Kolobarić, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagovornici ratifikacije konvencije rodnu ideologiju u dokumentu ne pronalaze.

"Isključiva zadaća Istanbulske konvencije je zaštita žena žrtava nasilja i borba protibv nasilja u obitelji. Točka, sve druge priče su spinovi kojima se iz ne znam kojeg razloga pokušava zaustaviti snažnija zaštita žena", ističe Sabina Glasovac (SDP), saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prosvjedu ništa loše ne vide ni neki ministri. "Prosvjedi su legitimni bilo ih je i bit će, a Vlada odgovorno radi svoj posao", kazao je Tomo Medved (HDZ), ministar branitelja.

Dogovori za prosvjed koji se najavljuje za 24. ožujka trebali su biti već danas, no odgođeni su pa bi se protivnici konvencije trebali sastati sutra.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo