Prekršili mjere Stožera /

Protiv COVID potvrda u Kaštelima pred školom protestirao i svećenik. Pale su i psovke, došla je policija...

Image
Foto: Miranda Čikotić/Pixsell

Četvero je na kraju uspjelo ući u školu unatoč protivljenju kolega. Svoje mjesto u incidentu s teškim izrazima našli su i MOST-ov političar, lokalni župnik...

16.11.2021.
12:45
Miranda Čikotić/Pixsell
VOYO logo

Nekoliko zaposlenika Osnovne škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, red roditelja, pa i lokalni svećenik, svi oni danas okupili su se pred školom i prosvjedovali zbog proširenih pravila da i zaposlenici škole od danas moraju imati COVID potvrde.

Pale su teške riječi, uvrede, na kraju je morala intervenirati i policija, potvrdila nam je to v. d. ravnateljice škole Ivančica Grubišić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je da su se pred školom okupili naši zaposlenici koji se protive potvrdama, bilo je i roditelja koji su im dali podršku pa i lokalni svećenik. Netko je pozvao policiju, ne znam tko i oni su došli te evidentirali prosvjednike. Nije bilo nikakvih incidenata, samo verbalnih neugodnosti i dobacivanje optužbi."

Kaže, na kraju je četvero zaposlenika ipak ušlo u školu unatoč njenom upozorenju da moraju imati potvrde i unatoč upozorenju drugih kolega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
riječ struke /

Zašto prirodno stečeni imunitet nije jednako jak kao cjepivo protiv COVID-a? Donosimo objašnjenje stručnjaka

Image
riječ struke /

Zašto prirodno stečeni imunitet nije jednako jak kao cjepivo protiv COVID-a? Donosimo objašnjenje stručnjaka

"Danas u školi rade svi, unatoč tome što neki od njih nisu htjeli pokazati potvrde i unatoč odluci Nacionalnog stožera da se to mora. Ušli su u školu i rade", kaže ravnateljica.

Na pitanje, što će napraviti sutra, kaže da nije sigurna. No zna da će imena "neposlušnika" podastrijeti resornom ministarstvu, te osnivaču škole, odnosno županiji. 

"Nadležno ministarstvo tražilo je da ih obavijestimo tko nije pokazao COVID potvrdu. Sada čekam popodnevnu nastavu jer i tu ima nekoliko zaposlenika koji odbijaju postupiti prema uputama Stožera", rekla je ravnateljica. 

O jutrošnjem događaju oglasio se i Mostovac Bruno Petrušić, nešto poznatiji po tome što je lani bio protukandidat Bože Petrova na unutarstranačkim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo što je o današnjem incidentu objavio na društvenim mrežama: 

"Tri učiteljice nisu imale COVID potvrdu i bile su spriječene od strane ravnateljice i drugih osoba da dođu na svoje radno mjesto... Zvali smo policiju koja je došla zbog remećenja javnog reda i mira. Policajci su došli, napravili zapisnik i uputili nas (koji smo došli podržati učiteljice i koji smo bili uzrok remećenja javnog reda i mira) i učiteljice u daljnje korake."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz policije splitsko-dalmatinske potvrdili su da je danas oko 08.15 sati zatražen dolazak policije:

"Ispred obrazovne ustanove zatečeno je više osoba, koji su stajali ispred zgrade jer nisu zadovoljavali uvjete za ulazak sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.
Nisu utvrđeni elementi narušavanja javnog reda i mira i nije bilo daljnje potrebe za postupanjem policije".

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo